Tietoa Saaren kartanon residenssistä

Vuodesta 2008 toiminut Saaren kartanon residenssi sijaitsee luonnonläheisessä maaseutumiljöössä, Mietoistenlahden rannalla 30 kilometrin päässä Turusta pohjoiseen.

Residenssin monipuoliset työtilat ja maalaisympäristö tarjoavat antoisat puitteet omaan työskentelyyn keskittymiseen sekä hedelmälliseen vuorovaikutukseen muiden residenssiläisten kanssa. Avainsanoja ovat hitaus, oivallus ja muutos.

Saaren kartano on tulevaisuuden kokeilualusta. Residenssin pitkäjänteistä toimintaa ja ajattelua määrittää ekologisuus, joka kattaa myös sosiaalisen ja henkisen kestävyyden. Residenssi tarjoaa paikan ja kontekstin kestävien työtapojen etsimiseen ja niiden jakamiseen sekä taiteilijoiden työskentelyä vaikeuttavan rakenteellisen epätasa-arvon purkamiseen. Tavoitteena on olla kestävien toimintamallien edelläkävijä kansainvälisellä residenssikentällä.

Residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden työskentelyn ja ajattelun seuraaminen lähietäisyydeltä tuottaa tietoa, joka hyödyttää koko Koneen Säätiön toimintaa.