Apurahat+

Koneen Säätiön Apurahat+ -ohjelma koostuu palveluista, jotka on suunniteltu apurahansaajiemme työn tukemiseen. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista: voit itse valita, haluatko ja ehditkö hyödyntää jotakin tarjoamastamme tuesta.

Apurahat+ palvelut ovat apurahansaajien käytettävissä apurahakauden ajan ja puoli vuotta apurahan maksatuksen päättymisestä.

KOULUTUS, VERTAISMENTOROINTI JA TYÖNOHJAUS

Järjestämme apurahansaajille vaihtelevilla teemoilla koulutuksia ja muita mahdollisuuksia vertaisoppimiseen. Koulutusten ja mentoroinnin tavoitteena on antaa välineitä ja tukea oman työskentelyn kehittämiseen sekä mahdollisuuksia verkostoitumiseen. 

Vertaismentoroinnin ryhmissä apurahansaajat saavat ja antavat tukea matalalla kynnyksellä toisilleen tasavertaisina keskustelukumppaneina. 

Viestinnän koulutuksissa saat työkaluja ja osaamista viestiä hankkeestasi haluamillesi sidosryhmille. 

Tiedotamme koulutustarjonnasta apurahansaajien omissa Apurahat+ -uutiskirjeissä. 

Tarjoamme työnohjausta Koneen Säätiön rahoittamille tiedettä ja taidetta yhdistäville hankkeille. Työnohjauksen tarkoituksena on edistää yhdessä toimimista ja työhyvinvointia sekä ennaltaehkäistä konfliktien syntymistä.

TILAT

Kamari

Säätiöllä on Helsingissä apurahansaajien maksuttomasti varattava tila Kamari. Ullanlinnassa sijaitseva Kamari on luova tila hankkeiden kokoontumiseen, keskustelutilaisuuksiin tai pieniin seminaareihin. 

Kamari on 60 neliömetrin kokoinen tila, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi seminaarin, keskustelutilaisuuden, hankkeen palaverin tai verkostoitumistilaisuuden järjestämiseen. Kamarin voi varata, jos järjestettävä tilaisuus liittyy Koneen Säätiön tukemaan hankkeeseen, jonka työskentely on käynnissä. Kamari sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä. 

Kamarin varustelu: 

  • 60m2 huoneisto, jossa on noin 30 henkilölle sopiva esityssali 
  • vapaasti muunneltava tila, jossa on 30 tuolia sekä muutama pöytä 
  • videoprojektori, äänentoisto ja internet-yhteys 
  • kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, jääkaappi, astioita ja siivousvälineitä 

Tila ei ole esteetön. Talossa on hissi, mutta kulkureiteillä on myös portaita. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Kamariin.

Kamari sijaitsee kerrostalossa, joten tilaisuudet eivät saa aiheuttaa melu- tai muuta haittaa kerrostalon asukkaille. Tilassa tulee noudattaa kaikkia säätiön ja taloyhtiön antamia ohjeita. 

Kamarin voi varata vähintään yhdeksi tunniksi ja enintään yhdeksi päiväksi kerrallaan. Varauksia voi tehdä useammille päiville, mutta viikon aikana Kamarin voi varata käyttöön korkeintaan kolmeksi päiväksi. Varaathan aikaa myös Kamarin siivoamiselle tilaisuutesi päätteeksi. Varauspyyntö Kamariin tehdään ajanvarauskalenterissa. Varaus astuu voimaan, kun olemme vahvistaneet varauksen sähköpostilla. Vahvistamme varauksen viikon sisällä varauksen lähettämisestä. Vahvistusviestissä saat ohjeet Kamarin käyttöön. 

Sofia Helsinki

Koneen Säätiön apurahansaajilla on mahdollisuus käyttää ilmaiseksi Sofia Helsingin tiloja Helsingin keskustassa, Senaatintorin laidalla. Tarjolla on rajoitettu määrä päiväpasseja co-working -tiloihin. Lisäksi apurahansaajat voivat varata tiloja avoimia puhetilaisuuksia tai kokouksia varten. Tilojen käyttämisen ehtona on, että apurahatyöskentely on käynnissä. 

Apurahansaajamme voivat hyödyntää Sofia Helsingin tiloja seuraavasti: 

  • Työskentely päiväpassilla Sofia Helsingin coworking -tiloissa 
  • Kokouksen tai avoimen puhetilaisuuden järjestäminen 

Tiloja on tarjolla rajoitetusti. Tarkemmat tiedot ja ohjeet tilojen käyttöön löytyvät alta. 

Sofia Helsinkiin on esteetön sisäänkäynti Aleksanterinkadun ja Sofiankadun puolelta. Sofiankadun puolelta kulkiessa on käytettävä hissiä, johon tarvitaan avainta. Avaimen saa kuittausta vastaan Infosta. Sisätiloissa kerrosten välillä voi liikkua esteettömästi hissillä. 

Ohjeet päiväpassin käyttöön

Päiväpassi oikeuttaa yhden päivän työskentelyyn Sofia Helsingin yleisissä tiloissa aukioloaikojen puitteissa.

  • Päiväpassia ei voi varata etukäteen. 
  • Passeja on tarjolla rajoitettu määrä. Yksi apurahansaaja voi käyttää enintään viisi passia yhden kuukauden aikana.
  • Sofiaan saapuessa ilmoittaudu ensin infossa, jossa kuittaat päiväpassin kyseisen päivän osalta listaan ja saat vieraspassin. Sofian henkilökunta opastaa tilojen käytössä ensimmäisellä kerralla.
  • Jos haluat ensimmäisellä käynnillä tutustumiskierroksen tiloihin, varaa aika etukäteen osoitteesta info@sofiahelsinki.fi
  • Päiväpassin käyttäjänä sinulla on työskentelymahdollisuus kaikissa Sofian yleisissä tiloissa, jäsentiloissa sekä nimeämättömillä työpisteillä ja yhteiskäyttöisellä alueella (koko II-kerros). 
  • Pääsy tiloihin maanantaista perjantaihin klo 8.30–16.30 (pyhäpäivinä suljettu). 
  • Päivän aikana tilojen lisäksi sinulla on käytössäsi puhelinkopit (max. 2 h/kerralla). 
  • Vieraat ovat sallittuja kokoushuonevarausten ja kokousten yhteydessä. Jos kutsut vieraita, tulee myös heidän rekisteröityä infossa. Mikäli vieras tulee koko päiväksi töihin, hänen tulee ostaa oma päiväpassi. Päiväpassin haltija on itse vastuussa vieraistaan.
  • Muita etuja päivän aikana: mahdolliset puhe- tai jäsentilaisuudet, ilmaiset kahvit ja teet jäsentiloista, alennus ravintolan tarjonnasta -20 % sekä lounas jäsenhintaan 10,90 €. 
  • Jäsenedut päivän aikana ovat henkilökohtaisia. 
  • Vieraspassi on palautettava päivän päätteeksi Sofian infoon. Palauttamattomasta vieraspassista laskutetaan. 
  • Printtaus ja neuvottelutilojen käyttö eivät kuulu päiväpassin etuihin. 
  • Lisätietoa: info@sofiahelsinki.fi

Ohjeet puhetilaisuuksien ja kokousten järjestämiseen

  • Tilat puhetilaisuuksia ja kokouksia varten tulee varata etukäteen osoitteesta myynti@sofiahelsinki.fi, josta Sofia Helsinki tarkastaa tilojen saatavuuden kyseiselle päivälle. Tilavaraukset tulee tehdä aikaisintaan 2 kuukautta ennen tilaisuutta. 
  • Tilavarauksia puhetilaisuuksia ja kokouksia varten on tarjolla rajoitettu määrä, 4 kpl / kuukausi. Yksi apurahansaaja voi käyttää enintään yhden tilavarauksen yhden kuukauden aikana. 
  • Avoimet puhetilaisuudet voidaan varata Kiseleffin saliin klo 8.00–10.30. Tiloja ei ole mahdollista varata yksityiskäyttöön.
  • Puhetilaisuuksissa käytössä on videotykki ja kangas sekä puheäänentoisto mikillä. 
  • Käytettävästä tekniikasta on ilmoitettava etukäteen. 
  • Kokoustilavaraukset koskevat kabinetteja: Aino, Anni ja Aurora välillä klo 8.30–12.00 tai klo 12.30–17.00. 
  • Kokoustiloista löytyvät screeni, fläppitaulu / valkotaulu sekä muistiinpanovälineet. 
  • Tilat tarjotaan olemassa olevalla kalustuksella ja järjestyksellä.
  • Mahdolliset lisäpalvelut (kuten lisätekniikka, tarjoilut, tilajärjestelyt, siivous, teknikko, eteispalvelut, ravintolahenkilökunta, tuottaja tai muut henkilötyötunnit) apurahansaaja maksaa itse. 
  • Mahdolliset tarjoilut ja muut lisäpalvelut tulee varata 14 vuorokautta ennen tapahtumaa tai tilavarausta. 
  • Lisätietoa: myynti@sofiahelsinki.fi

Lisätietoa

Sofian Helsingin verkkosivut

Sofia Helsingin kokous- ja tapahtumatilat, tiedot ja kuvat

Sofian Coworking, lisätietoa coworkingista 

HANKKEIDEN NEUVONTA

Haluaisitko keskustella asioista, jotka liittyvät hankkeesi edistymiseen, varojen käyttöön, raportointiin tai viestintään?

Säätiön apuraha-asiantuntijat järjestävät apurahansaajien kanssa tapaamisia hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä Zoomissa tai puhelimitse.

Lisäksi säätiön viestintäasiantuntijat järjestävät viestinnän sparraustapaamisia, joissa pohdimme kanssasi hankkeen viestintään liittyviä kysymyksiä.

Vastaanottoajoista ja niiden varaamisesta tiedotetaan verkkosivujen tapahtumakalenterissa ja Apurahat+ -uutiskirjeessä. 

UUTISKIRJE

Kätevin keino pysyä ajan tasalla säätiön apurahansaajille tarjoamista palveluista, tilaisuuksista ja muista uutisista on seurata uutiskirjettämme. Apurahansaajanamme saat kuukausittain Apurahat+ -uutiskirjeen sekä noin kuusi kertaa vuodessa Kaivolla-uutiskirjeen.

Jos olet apurahansaajamme, mutta et ole saanut sähköpostiisi Apurahat+ -kirjettä, lähetä meille viesti (koneensaatio@koneensaatio.fi), niin lisäämme sinut listalle! Koneen Säätiön Kaivolla-uutiskirjeen voit tilata täältä

TUTKIJOIDEN RESIDENSSIT SAAREN KARTANOSSA

Koneen Säätiön rahoittamat tutkijat ja tietokirjailijat voivat työskennellä Saaren kartanon residenssissä Mynämäellä, Varsinais-Suomessa. Talvisaikaan yksi asunto ja työtila on varattu residenssitutkijalle. Residenssityöskentelyn kesto on pääsääntöisesti kaksi kuukautta. 

Työskentelyjakso residenssissä edellyttää akateemisessa kontekstissa tehtävää tutkimusta. Tähän lasketaan myös taiteellinen tutkimus esimerkiksi Taideyliopistossa tai Aalto-yliopistossa. Taiteilijat, joiden työssä on tutkiva ote, mutta joiden työ ei asetu akateemiseen kontekstiin, eivät valitettavasti kuulu tutkijoille tarkoitetun residenssipaikan piiriin. Taiteilijat voivat hakea residenssijaksoa vuosittaisessa residenssihaussa

Säätiön tukemat tutkimushankkeet voivat myös kokoontua kartanon päärakennukseen lyhyille intensiivijaksoille (1–2 viikkoa). Majoitettavia henkilöitä voi olla enintään kahdeksan. Majoitus tapahtuu kahden hengen jaetuissa huoneissa.

Lisätietoja antaa Saaren kartanon toiminnanjohtaja Leena Kela (leena.kela@koneensaatio.fi). Kevään paikkoja voi tiedustella elokuun loppuun mennessä ja syksyn paikkoja voi hakea helmikuun loppuun mennessä.