Kansainvälinen taiteilija- ja tutkijaresidenssi

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä. Sen tehtävänä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssin pitkäjänteistä toimintaa ja ajattelua määrittää ekologisuus, joka kattaa myös sosiaalisen ja henkisen kestävyyden. Avainsanoja ovat hitaus, oivallus ja muutos.

Seuraava haku alkaa 1. maaliskuuta ja päättyy keskiviikkona 27. maaliskuuta 2024 klo 16.00. Maaliskuussa 2024 haetaan vuoden 2025 residenssipaikkoja.

Reviving the Wild -podcast elvyttää ihmisen yhteyttä luontoon

Saaren kartanon uudessa Reviving the Wild -podcastissa on kyse palaamisesta omille juurillemme, jotta voisimme elvyttää luontoa – ja itseämme. Toivomme, että podcast-sarjan jaksot antavat uusia ideoita yhteyden luomiseen meitä ympäröivän ei-inhimillisen luonnon kanssa.

Tutustu Reviving the Wild -podcastiin

residenssivieraat

Tutustu Saaren kartanossa työskennelleisiin taiteilijoihin ja tutkijoihin

Jokaiselle residenssijaksolle pyritään valitsemaan suomalaisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita, useiden eri alojen taiteilijoita ja sekä nuoria että pitemmän uran tehneitä taiteilijoita.

Tilaa Saaren kartanon uutiskirje sähköpostiisi

Koneen Säätiön ja Saaren kartanon residenssin uutiskirjeissä kerromme ajankohtaisia kuulumisia säätiön ja residenssin toiminnasta. Lähetämme uutiskirjeitä ja tiedotteita sähköpostitse noin kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje tästä

Uutisia Saaren kartanosta

Lue lisää uutisia Saaren kartanosta

Saaren kartanon syys–lokakuun residenssiläiset

Saaren kartanon residenssi aktiivisena muutoksentekijänä

Mynä-Mynä-Maassa tekijät toimivat tasavertaisina ja avoimesti kommunikoiden

Saaren kartanon kutsutaiteilijaohjelma tuo esille ekologisia näkökulmia

Saaren kartanon residenssille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

TESTING GROUNDS -podcast-sarja pohtii residenssien merkitystä ilmastokriisissä