Kaivo-kohtaamiset

Kaivolle kokoonnutaan olemaan yhdessä, jakamaan ja keskustelemaan. Se tarkoittaa ihmisten välisiä kohtaamisia ja jakamista, mutta myös konkreettisia tilaisuuksia ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen ihmisiä.

Kaivo-konseptin taustalla on ajatus oikeasta kaivosta: Kaikkialla maailmassa ihmiset ovat kokoontuneet ja monin paikoin kokoontuvat nykyisinkin kaivolle vettä noutamaan. Siellä he voivat jakaa ajatuksia, ideoita, ongelmia ja niiden ratkaisuja. Jokainen antaa ja saa toinen toiseltaan, kukin vuorollaan.

Toimintamme yhteydessä syntyvät Kaivot ovat eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden mahdollisuuksia kohdata, jakaa ja jättää oma jälkensä toinen toisensa ajatuksiin ja työhön. Saaren Kaivot kehittyvät residenssivieraiden kesken, kesä-Kaivot kootaan muutamiksi päiviksi eri teemojen ympärille Saaren kartanoon ja säätiön Kaivot keskittyvät kohtaamisiin Kamarissa, Helsingissä.

Kaivot ovat vuosien varrella johtaneet ystävyyssuhteisiin, auttaneet löytämään mentoreita, opettaneet uusia työtapoja ja avanneet uusia näkökulmia niin tutkijoiden kuin taiteilijoiden työssä. Kaivolla on vuosien mittaan käsitelty muun muassa taidetta ja aktivismia, monikielisyyttä, eläimen ja ihmisen suhdetta sekä taiteen yleistajuistamista.