Kahvila Puhuri

Tervetuloa viihtymään Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevaan kahvila Puhuriin! Puhuri tarjoilee vegaanisia, itse leivottuja leivonnaisia maanantaista perjantaihin klo 10–15 sekä buffetlounasta klo 11–14. Kahvilassa pääset tutustumaan myös vaihtuviin taidenäyttelyihin sekä lukemaan laadukkaita tiede- ja taidelehtiä.
Kuva: Reetta Sassi

Kahvila Puhuri on viihtyisä ja sympaattinen kahvila Lauttasaaren kartanon pihamaalla, aivan Lauttasaaren metroaseman Otavantien puoleisen uloskäynnin vieressä. Vuonna 2018 avatun kahvilan ilmapiiri on avoin ja rento. Puhurissa tarjoillaan itse leivottuja, suolaisia ja makeita herkkuja maanantaista perjantaihin klo 10–15 sekä lounasta klo 11–14. Ruuan ekologisuus on ollut suunnittelussa tärkeä arvo: kahvilan kaikki tuotteet ovat vegaanisia.

Puhurin erityisantia ovat erilaiset taiteen ja tieteen sisällöt. Kahvilaan tilataan kattava otos suomalaisia sekä kansainvälisiä tiede- ja taidelehtiä, ja kirjahyllyyn kootaan Koneen Säätiön apurahansaajien julkaisemia kirjoja. Lisäksi kahvilassa on kuunneltavissa Koneen Säätiön Uusi naapuri -podcast. Puhurin vaihtuvat näyttelyt esittelevät Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon residenssin alumnien teoksia.

Kahvila Puhurin toiminnasta vastaa Erikoisjoukko Oy, joka toimii yhteistyössä Lyhty Ry:n kanssa. Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille asumis- ja työpajapalveluja. Puhurin kahvilatyöpaja toimii kehitysvammaisille aikuisille oppimisympäristönä kahvila-alalla. Tavoitteena on löytää jokaiselle työpajalaiselle hänen taitojaan vastaavaa, mielekästä toimintaa, lisätä työpajalaisten osallisuutta lähiympäristöön ja yhteiskuntaan sekä tehdä näkyväksi kehitysvammaisten osaamista ja vahvuuksia.

Kahvila Puhurin lounaslistat löydät Facebookista. Kahvila Puhuri pidättää oikeuden muutoksiin.

Kahvila Puhuri Facebookissa
Kahvila Puhuri Instagramissa

Kahvila Puhurin yhteydessä toimiva yhteisötila on varattavissa ilmaiseksi kaikille avoimiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tilassa voi järjestää vaikka pienen seminaarin, konsertin tai kokouksen. Lue lisää ja varaa tila täältä.

Punaisen huvilan yläkerrassa työskentelee Lauttasaari-Seura ja Lauttasaari-lehden toimitus. Huvilaan on kunnostettu lisäksi residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön.

Lauttasaaren kartanon remontin yhteydessä täysin kunnostetun Punaisen huvilan arkkitehti- ja sisustussuunnitelmat on tehnyt Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli, jonka tunnetuimpia kahvilaprojekteja on Café Birgitta Helsingin Hernesaaressa.

Victoria Keddien Exercising Consumption on Puhurin kevään 2020 näyttely

Newyorkilaisen taiteilijan Victoria Keddien valokuvanäyttely Exercising Consumption ammentaa inspiraationsa hengitysharjoituksista, joilla pyrittiin kuntouttamaan tuberkuloosipotilaita Paimion parantolassa 1900-luvun alussa. Näyttely on esillä kesäkuun 2020 loppuun saakka.