Kahvila Puhuri

Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevaan Punaiseen huvilaan avautui kesäkuun 2018 alussa tiede-taidekahvila Puhuri. Kahvila sai puitteikseen huolellisesti kunnostetun Lauttasaaren vanhimman rakennuksen, jonka historia ulottuu 1790-luvun alkuun. Puhurin erityisantia ovat erilaiset tieteen ja taiteen ohjelmasisällöt, kuten näyttelyt ja laadukkaat tiede- ja kulttuurilehdet. Kahvila on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–15. Buffetlounas on katettu klo 11–14.

Puhurissa tarjoillaan kattaus leipiä ja muita suolaisia ja makeita leivonnaisia. Ruuan ekologisuus on ollut suunnittelussa tärkeä arvo: kahvilan kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Kahvilaan tilataan kattava otos suomalaisia ja kansainvälisiä tiede- ja taidelehtiä, ja kirjahyllyyn kootaan Koneen Säätiön apurahansaajien julkaisemia kirjoja. 

Kahvilan päivittäisestä toiminnasta vastaa Erikoisjoukko Oy.

Kahvila Puhuri Facebookissa
Kahvila Puhuri Instagramissa

Punaisen huvilan yläkerrassa työskentelee Lauttasaari-Seura ja Lauttasaari-lehden toimitus. Huvilaan on kunnostettu lisäksi residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön.

Lauttasaaren kartanon remontin yhteydessä täysin kunnostetun Punaisen huvilan arkkitehti- ja sisustussuunnitelmat on tehnyt Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli, jonka tunnetuimpia kahvilaprojekteja on Café Birgitta Helsingin Hernesaaressa.

Tommi Musturin näyttely Ihmisen muotoisia on Puhurin syksyn 2019 näyttely

Syksyn 2019 aikana Punaisessa huvilassa on esillä sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturin näyttely Ihmisen muotoisia. Näyttely sisältää otteita eri puolilta Musturin viimeaikaisista töistä. Mukana on maalauksia, grafiikkaa, sarjakuvaa sekä kirjamuotoisia teoksia. ”Ajatuksenani on esitellä työskentelyni eri puolia sekä tapojani tehdä. Käytän tuotannossani paljon erilaisia tyylejä ja kerronnan tapoja – toisin sanoen annan kuvallisen ilmaisun syntyä teoksen sisällöstä. Puhurin kokonaisuus on läpileikkaus tästä”, kuvailee Musturi.

Näyttely on esillä vuoden 2019 loppuun saakka.