Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Puhurissa puhaltavat uudet tuulet tammikuusta 2021 alkaen. Puhuria pyörittänyt Erikoisjoukko Oy luopuu kahvilaliiketoiminnastaan ja Puhurin toimintaa jatkaa uusi yrittäjä. Vuoden vaihteessa kahvilassa tehdään pientä remonttia, ja kahvila avautuu uudelleen helmikuun alkuun mennessä.

Kahvila Puhuri on vegaaninen kahvila Lauttasaaressa

Tervetuloa viihtymään Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevaan sympaattiseen kahvila Puhuriin! Puhuri tarjoilee vegaanisia, itse leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja maanantaista perjantaihin klo 10–15 sekä lounasta klo 11 alkaen. Ruuan ekologisuus on ollut suunnittelussa tärkeä arvo: kahvilan kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Kahvilassa pääset tutustumaan myös vaihtuviin taidenäyttelyihin sekä lukemaan laadukkaita tiede- ja taidelehtiä.

Kahvila Puhuri sijaitsee Lauttasaaren kartanon pihamaan Punaisessa huvilassa, aivan Lauttasaaren metroaseman Otavantien puoleisen uloskäynnin vieressä.

Kahvila Puhurin lounaslistat ja viimeiset kuulumiset löydät Facebookista ja Instagramista.

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Kahvila Puhurin vegaaninen lounaspöytä katetaan joka arkipäivä klo 11.30–13.30.  KUVA: JOEL HAAPAMÄKI

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

KUVA: JOEL HAAPAMÄKI

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

KUVA: JOEL HAAPAMÄKI

Lauttasaaren kahvila tieteelle ja taiteelle

Puhurin erityisantia ovat erilaiset taiteen ja tieteen sisällöt. Kahvilaan tilataan kattava otos suomalaisia sekä kansainvälisiä tiede- ja taidelehtiä, ja kirjahyllyyn kootaan Koneen Säätiön apurahansaajien julkaisemia kirjoja. Lisäksi kahvilassa on kuunneltavissa Koneen Säätiön Uusi naapuri -podcast. Puhurin vaihtuvat näyttelyt esittelevät Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon residenssin alumnien teoksia.

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Puhurin kirjasto tarjoaa rauhalliset puitteet viimeisimpien tiede- ja taidejulkaisuiden lukemiselle.  KUVA: JOEL HAAPAMÄKI

Puhurin kevään 2020 näyttelynä nähdään newyorkilaisen taiteilija Victoria Keddien valokuvista koottu Exercising Consumption. Näyttely ammentaa inspiraationsa hengitysharjoituksista, joilla pyrittiin kuntouttamaan tuberkuloosipotilaita Paimion parantolassa 1900-luvun alussa. Näyttely on esillä vuoden 2020 loppuun saakka.

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Victoria Keddien Exercising Consumption -näyttely on esillä Puhurin tiloissa kesäkuun loppuun saakka.  KUVA: VICTORIA KEDDIE

Kahvila tukee työpajalaisia

Puhurin toiminnasta vastaa Erikoisjoukko Oy, joka toimii yhteistyössä Lyhty ry:n kanssa. Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille asumis- ja työpajapalveluja. Puhurin kahvilatyöpaja toimii kehitysvammaisille aikuisille oppimisympäristönä kahvila-alalla.

Tavoitteena on löytää jokaiselle työpajalaiselle hänen taitojaan vastaavaa, mielekästä toimintaa, lisätä työpajalaisten osallisuutta lähiympäristöön ja yhteiskuntaan sekä tehdä näkyväksi kehitysvammaisten osaamista ja vahvuuksia.

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Puhurin iloinen ja palvelualtis henkilökunta koostuu Lyhty ry:n ohjaajista ja työpajalaisista.  KUVA: SILJA PASILA

Lauttasaaren Punaisesta huvilasta on moneksi

Puhuri toimii Lauttasaaren kartanon remontin yhteydessä täysin kunnostetun Punaisen huvilan alakerrassa. Huvilan arkkitehti- ja sisustussuunnitelmat on tehnyt Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli, jonka tunnetuimpia kahvilaprojekteja on Café Birgitta Helsingin Hernesaaressa.

Kahvila Puhuri, Lauttasaari

Punaiseen huvilaan mahtuu kahvilan lisäksi toimitiloja ja residenssiasunto.  KUVA: NEEA ELORANTA

Puhurin yhteydessä toimiva yhteisötila on toistaiseksi suljettu, jotta kahvila-asiakkaille voidaan taata mahdollisimman sujuvat kulkureitit turvavälein. Kun tila voidaan taas avata, se on varattavissa ilmaiseksi kaikille avoimiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tilassa voi järjestää vaikka pienen seminaarin, konsertin tai kokouksen. Punaisen huvilan yläkerrassa työskentelee Lauttasaari-Seura ja Lauttasaari-lehden toimitus. Lisäksi huvilaan on kunnostettu residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön.