Uutiset

Saaren kartanon residenssi

17.04.2024

Saaren kartanon residenssin avoimien ovien päivä lauantaina 25.5.2024

Saaren kartanon keltainen päärakennus keväisenä päivänä.

Kuvs: Jussi Virkkumaa

Osoite:
Saaren kartano
Saaren rantatie 21
23140 Hietamäki

Saaren kartanon avoimien ovien päivä 25.5. klo 11–16

Saaren kartanon residenssi toivottaa kaikki kulttuurin, taiteen, luonnon ja historian ystävät jälleen lämpimästi tervetulleiksi avoimien ovien päivään. Vuosittainen avoimien ovien päivä tarjoaa monenlaista nähtävää, kuultavaa ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille.

Klo 11 alkaen kartanolla ja sen alueella on luvassa muun muassa videoanimaatio, maisemaan ja alueella tehtyyn eliölajikartoitukseen liittyvät luennot, linnunpönttötyöpaja sekä työpaja lapsille ja perheille, joissa tutustutaan alueen eliölajeihin taiteen keinoin.

Päivän tarkempi ohjelma tarkentuu lähiaikoina, mutta löydät päivän alustavan ohjelman alta.
Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Kuva: Jussi Virkkumaa

Päivän alustava ohjelma

 • Päivän aikana avataan Kulttuuripolku-ulkonäyttely. Tänä vuonna Kulttuuripolun taiteilijoina on taiteilijakollektiivi Mehiläisten seura.
 • Kartanon päärakennuksen kellarissa on esillä kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon Saaren kartanon residenssissä työstämä Rotta ja rajakoira (Rat and Border Dog)videoanimaatio.
 • Yleisöllä on mahdollisuus tutustua alueen lintuihin uudesta näkökulmasta ja pohtia vallalla oleviin arvoihin perustuvia tulkintoja luonnosta taiteilija ja kirjoittaja Camille Auerin vetämällä queer-lintukävelyllä.
 • Biologi Roni Sepän luento Turun yliopiston Saaren kartanon alueella tekemästä eliölajikartoituksesta ja sen tuloksista. Alueelta löytyi muun muassa seitsemän uhanalaista lajia.
 • Maisema-arkkitehtiopiskelija Eveliina Kunnattoman (Aalto-yliopisto) luento hänen keväällä valmistuvan diplomityönsä pohjalta, jossa hän tarkastelee Saaren kartanon alueen biologista kulttuurihistoriaa.
 • Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä linnunpönttötyöpaja.
 • Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch vetää työpajan lapsille ja perheille, jossa tarkastellaan eri tekniikoin alueella asuvia eliölajeja.

Tapahtumassa on maksuton kahvitarjoilu.

Saaren kartanon avoimien ovien päivään on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin.

Bussikuljetus

Järjestämme tapahtumaan maksuttoman bussikuljetuksen Turusta Mynämäen kautta Saaren kartanoon ja takaisin. Kuljetukseen tulee ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautuminen on sitova.

Lue tarkemmat tiedot sekä ilmoittaudu oheisen linkin avulla: 
Bussikuljetus Turusta 

Pysäköinti

Mikäli saavut omalla autolla, seuraa tapahtumapaikalla pysäköinnin ohjausta.

Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Saarenrantatie 21 tai Saarentie 220, 23140 Hietamäki.

Tapahtuman saavutettavuus

 • Tapahtumassa on useita eri tiloja: päärakennus, navetta, jaakopinlato. Päärakennukseen on esteetön kulku henkilönostimella. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynniltä katsottuna rakennuksen nurkan takana vasemmalla. Soittokello löytyy hissin luota.
 • Päärakennuksen ensimmäinen kerros on esteetön.
 • Päärakennuksen kellari ja yläkerta eivät ole esteettömiä.
 • Navetan työtilat ovat esteettömiä, mutta pääsisäänkäynnin edessä on tasanne, jolle on 40 mm korkea kynnys. Navetassa ei ole varsinaista esteettömäksi mitoitettua wc-tilaa, mutta pääaulan isompi wc-tila on varustettu esteettömään WC:n käyttöön.
 • Jaakopinlato on esteetön.
 • Esteettömän autopaikan etäisyys päärakennuksen esteettömästä sisäänkäynnistä on noin 100 m.
 • Kulkuväylät alueella ovat pääosin soraa ja hiekkaa. Navetan ja päärakennuksen väliä kuljetaan hiekkapinnoitteista tietä pitkin. Matkan varrella on mäki.
 • Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa.

Mikäli sinulla kysymyksiä tai toiveita saavutettavuuteen liittyen, ole yhteydessä Saaren kartanoon saari@koneensaatio.fi tai puh. 044 350 0236 (residenssiemäntä Iiris Lahti).

Tapahtumassa noudetataan Koneen Säätiön turvallisemman tilan periaatteita.

Kuva: Jussi Virkkumaa