Hakuohje 4: Lausunnon liittäminen hakemukseen

Väitöskirjatyötä koskevissa apurahahakemuksissa työn ohjaajan tai muun työn hyvin tuntevan henkilön täyttämä lausuntolomake on tärkeä. Myös muihin apurahahakemuksiin voi liittää lausunnon.  
Kuvitus: Marika Maijala

Etenkin väitöskirjatyötä koskevissa apurahahakemuksissa työn ohjaajan tai muun työn hyvin tuntevan henkilön täyttämä lausuntolomake on tärkeä. Jos sama henkilö suosittelee useampaa väitöskirjantekijää, on myös hakijoiden keskinäisellä järjestyksellä tärkeä merkitys.  

Koneen Säätiö painottaa ratkaisuissaan väittelyn jälkeistä tutkimusta, ja myös tutkijatohtorin apurahaa haettaessa on syytä liittää hankkeen hyvin tuntevan asiantuntijan lausunto. Myös muihin apurahahakemuksiin voi liittää lausunnon.   

Kaksi tapaa toimittaa lausunto  

1) Lausunnonantaja jättää lausunnon sähköpostilinkin avulla 

Lausuntopyyntö lähetetään lausunnonantajalle sähköpostilla hakulomakkeen välilehdellä 8. Lausuntopyyntöä varten tarvitset lausunnonantajan sähköpostiosoitteen. Suosittelemme olemaan lausunnonantajaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, jotta lausunnon lähettämiselle jää riittävästi aikaa. 

Lausunnonantaja jättää lausunnon sähköpostiin saamansa linkin kautta. Näin lausunto tulee suoraan hakemuksesi liitteeksi. Lähetämme pyynnön kaikille lausunnonantajille automaattisesti suomeksi ja englanniksi. Huom! Jos lausunnonantaja ei ole saanut lausuntopyyntöä, vaikka hakija on sen lähettänyt, kannattaa lausunnonantajan tarkistaa sähköpostinsa roskapostikansio.

Lausunnonantaja näkee verkkopalvelussa hakemuksen liitteeksi lisätyn työ- tai tutkimussuunnitelman, mutta ei muita tietoja hakemuksestasi. Jos päivität työ- ja tutkimussuunnitelmaasi, versio päivittyy myös lausuntopalveluun.  

Apurahanhakija ei näe lähetettyä lausuntoa apurahapalvelussa. 

Lausunnonantajat voivat lähettää palvelussa lausuntoja 22.9. asti, kun hakija on lähettänyt lausuntopyynnön hakuajan sisällä. 

 

2) Liitä saamasi lausunto hakemukseesi itse 

Jos olet saanut lausunnon suoraan lausunnonantajalta, voit liittää sen hakemukseesi PDF-muodossa kohdassa Liitteet. Tällöin lausunnon tulee olla lisätty muiden liitteiden tapaan haun määräaikaan 15.9. klo 16.00 mennessä.

 

Palaa Apurahanhakijalle-pääsivulle.