Uutiset

Henkilökunta

11.10.2023

Visuaalisuudesta ja ympäristöteemoista kiinnostunut Veera Leno aloitti viestinnän harjoittelijana 

Henkilökuva Veera Lenosta. Hänellä on tummanruskea lyhyt tukka, pyöreät silmälasit ja mustaharmaa raitapaita. Hän hatsoo kameraan hymyillen.

Kuva: Heidi Strengell

Veera Leno toimii viestinnän harjoittelijana syksyn ajan. Hän osallistuu Koneen Säätiön päivittäiseen viestintään ja avustaa syksyn rahoitushaun ja Metsän puolella -aloitteen viestinnässä.  

Koulutukseltaan Leno on viestinnän medianomi (AMK) ja valmistuu pian myös valtiotieteiden kandidaatiksi (VTK) Helsingin yliopistosta sosiaali- ja kulttuuriantropologian pääaineesta. Uransa Leno aloitti animaatio- ja mainosalalla, jossa hän työskenteli kuvittajana ja kuvakäsikirjoittajana. Vahva ymmärrys visuaalisesta tarinankerronnasta ja rakkaus kuvataiteisiin ohjaavat edelleen hänen työtään Koneen Säätiön viestinnässä.  

Ennen harjoitteluaan Säätiöllä Leno työskenteli myös muun muassa Yleisradiolla kuvittajana, graafikkona ja taustatoimittajana Juuso Pekkisen tiedeaiheisissa podcasteissa. “Animaatiotuotannoissa työskennellessäni kuuntelin niin paljon tiedepodcasteja, että päädyin lopulta mikrofonin taakse itsekin”, hän naurahtaa. “Tiedonjano ja halu parantaa maailmaa ohjasivat yhteiskuntatieteellisten opintojen pariin.”

Säätiöllä Leno kertoo nauttivansa mahdollisuudesta edistää tieteen ja taiteen vapautta ja seurata yhteiskunnallisia keskustelunavauksia aitiopaikalta. 

Kolme kysymystä viestinnän harjoittelijalle

Millaista on ollut aloittaa työt Säätiöllä?

Vaikka minulla on kokemusta usean eri median parissa työskentelystä, viestintä on minulle alana uusi. On ollut siksi kiinnostavaa päästä tutustumaan viestinnän konkretiaan kisällin tavoin osana kokenutta ja idearikasta tiimiä. Koen, että näkemyksiäni kuunnellaan ja arvostetaan, vaikka olen vasta tullut taloon. Myös kokemuksistani työn ulkopuolella on oltu kiinnostuneita, ja ne ovat jo osoittautuneet hyödyllisiksi tehtävässä.  

Arvot ovat minulle työssäni tärkeitä, ja minun on helppo seistä Koneen Säätiön arvojen takana. Työharjoittelu onkin oivallinen tilaisuus päästä edistämään itselleni tärkeitä asioita ammatillisesti. 

Mitä tykkäät puuhailla töiden ulkopuolella? 

Kolmekymppistyn kovaa vauhtia, joten olen ottanut arkeni rinnalle saliharrastuksen, jonka otan ehkä puolivakavissani. Tosielämän raskaiden aiheiden vastapainoksi vedän säännöllisesti fantasiahousut jalkaan ja uppoudun pöytäroolipeli Dungeons & Dragonsin maailmaan. 

Mikä eläin olisit?  

Hyeena. Hölkyttelen laumoissa, nauran kovaan ääneen ja närpin toisten ruoantähteitä. Hyeena on sosiaalinen eläin, joka löytää suojansa ja voimansa laumastaan.

Moni voisi luulla hyeenaa koiraeläimeksi, mutta oikeasti se on kissansukuinen.