Uutiset

Henkilökunta

11.10.2023

Apurahasihteeri Maria Roivas tukee apurahatyön arjessa ja innostuu vapaa-ajallaan lintubongauksesta 

Kuva/photo: Heidi Strengell

Maria Roivas aloitti työt Koneen Säätiössä apurahasihteerinä elokuussa. Hänen vastuualueeseensa kuuluu apurahansaajien neuvonta esimerkiksi hankkeiden kohtaamissa muutostilanteissa. 

Maria valmistui viime keväänä yhteiskuntatieteiden maisteriksi, pääaineenaan rauhan ja konfliktin tutkimus. Maria kuvailee itseään yhteiskuntatieteiden generalistiksi. Rauhan ja konfliktin tutkimuksen lisäksi hän on opiskellut myös sosiologiaa, antropologiaa sekä Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopintoja. 

Tärkeä osa Marian arkea opiskeluaikana ovat olleet erilaiset luottamustehtävät. Hän on toiminut muun muassa kaupunginvaltuutettuna Joensuussa ja ollut aktiivisesti mukana monenlaisessa ainejärjestötoiminnassa. 

Koneen Säätiön apurahasihteerinä toimiessaan Maria tukee ja opastaa apurahansaajia hanketyöskentelyn haasteissa, esimerkiksi muutostilanteissa. Tutkijan työ hankkeissa on Marialle tuttua, sillä hän on ennen säätiötä työskennellyt Kansallisarkiston Suomalaiset Venäjällä -hankkeessa harjoittelijana ja tutkijana. 

Kolme kysymystä apurahasihteerille 

Millaista on ollut aloittaa Koneen Säätiössä? 

Minut on otettu tosi hyvin vastaan. Muistan, että tullessani työhaastetteluun minua jännitti tosi paljon, mutta kun sain vesilasin käteeni ja istahdin alas, tuli heti rento olo. Sama on jatkunut edelleen. Koen, että täällä on helppo olla oma itsensä.  

Myös työtehtävät ovat tuntuneet mielekkäiltä, ja ne ovat olleet mukavan monipuolisia. Jotain uutta tulee vastaan joka päivä. 

Mitä tykkäät puuhailla vapaa-ajallasi? 

Luen kaunokirjallisuutta ja olen lautapeli-intoilija. 

Harrastan myös lintubongausta. Aloitin koronan aikana, ja muutamassa vuodessa lintubongauksesta on tullut minulle yksi tärkeistä asioista elämässäni. Muutin tänne Helsinkiin lähelle lintutorneja, jotta pääsen helposti harrastukseni pariin.  

Lisäksi tykkään tosi paljon käydä museoissa – museokortti on erinomainen keksintö!  

Mikä eläin olisit? 

Olen kissaihminen, joten olisin tyytyväinen kotikissa, joka kehrää viltin alla ja herkuttelee mutta on toisaalta myös aktiivinen. Kissoilla on sopiva tasapaino aktiivisuuden ja levon välillä. Sitä tavoittelen myös omassa elämässäni.