Uutiset

Taide

24.06.2019

Kahvila Puhurissa avautui Tommi Musturin Ihmisen muotoisia -näyttely

Sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturin Ihmisen muotoisia -näyttely on esillä Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevassa Kahvila Puhurissa vuoden 2019 loppuun. Näyttely tekee läpileikkauksen Musturin taiteellisen työskentelyn eri tapoihin ja puoliin.


Tommi Musturi on koonnut Puhurin näyttelyyn otteita viimeaikaisista töistään. Mukana on maalauksia, grafiikkaa, sarjakuvaa sekä kirjamuotoisia teoksia.

”Ajatuksenani on esitellä työskentelyni eri puolia sekä tapojani tehdä. Käytän tuotannossani paljon erilaisia tyylejä ja kerronnan tapoja – toisin sanoen annan kuvallisen ilmaisun syntyä teoksen sisällöstä. Puhurin kokonaisuus on läpileikkaus tästä”, Musturi kertoo.

”Työstän parhaillaan Future-sarjakuvaromaaniani Koneen Säätiön tuella. Tämä ensin kymmenenä lehtenä englanniksi julkaistava noin 300-sivuinen värikäs kirja tutkii ihmiskunnan mahdollisia tulevaisuuksia. Se sijoittuu jonnekin oudon tieteiskirjallisuuden kehykseen sisältäen pienten fragmentoituvien tarinoiden verkon sekä yhtä moninaisen määrän piirrostyylejä. Future on myös eräänlainen koe sarjakuvakerronnassa. Tuon kokeen tulokset selviävät tulevien vuosien aikana.”

Tommi Musturilta (s. 1975) on julkaistu nelisenkymmentä käännösteosta eri puolilla maailmaa. Musturin teokset ovat usein sanattomia ja näennäisen tapahtumattomia. Hän hyödyntää symbolismia käsitellen olemassaolon kysymyksiä: yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta. Musturi on ollut mukana noin 250 näyttelyssä sekä toiminut toimittajana, kuraattorina ja kustantajana.

Vuonna 2011 Suomen sarjakuvaseura myönsi Musturille Puupäähattu-tunnustuspalkinnon. Musturin sanaton sarjakuvaromaani Suurin piirtein Samuel palkittiin vuonna 2017 Vuoden huiput -kilpailun kultahuipulla. Hänen viimeisin teoksensa The Anthology of Mind julkaistiin Yhdysvalloissa elokuussa 2019. Musturi työskenteli Koneen Säätiön ylläpitämässä Saaren kartanon residenssissä keväällä 2009.

Lue lisää:

http://www.koneensaatio.fi/lokakuun-alumni-tommi-musturi/

http://www.tommimusturi.com

http://www.kutikuti.com