Tapahtumat

Apurahansaajille

Tutkija, vaikuta! -koulutuspäivä

Miten navigoida tutkijana median kanssa, päätöksentekoon vaikuttamassa tai muuttuvassa sosiaalisessa mediassa? Haluaisitko kirjoittaa ohjatusti mielipidekirjoituksen tai purkaa yhdessä vertaisten kanssa huolia, joita liittyy yhteiskunnallisesti aktiivisena tutkijana toimimiseen?

Nesslingin säätiö ja Koneen Säätiö kutsuvat rahoittamansa tutkijat viettämään Tutkija, vaikuta! -koulutuspäivää Tieteen ja toivon taloon 23.5.2025.

Koulutuspäivä rohkaisee tutkijoita viestimään, auttaa löytämään itselle sopivia tapoja vaikuttaa ja antaa eväitä vahvistaa oman työn vaikuttavuutta. Päivän aikana pääset myös verkostoitumaan muiden apurahansaajien kanssa. Osallistujat ovat Koneen ja Nesslingin säätiöiden apurahansaajia sekä Puistokatu 4:n Tiedevintillä työskenteleviä tutkijoita. Tarjoamme päivän aikana osallistujille kevyen aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvit. Koulutus on maksuton.

Päivän ohjelma

9.30–9.50 Aamupalatarjoilu
9.50–10.00 Alkusanat
10.00–11.30 Puheenvuorot

  • Saara-Sofia Siren, kansanedustaja: Päättäjän näkökulma tutkitulla tiedolla vaikuttamiseen
  • Johanna Vehkoo, toimittaja, tietokirjailija: Näin saat viestisi läpi mediassa
  • Salla-Maaria Laaksonen, dosentti, viestinnän ja teknologian tutkija: Sosiaalinen media myllerryksessä. Mitä tämä tarkoittaa viestivälle tutkijalle?

11.30–12.45 Lounas
12.45–15.30 Työpajat

Voit osallistua päivän aikana kahteen työpajaan. Valitse työpajat ilmoittautumisen yhteydessä.

  1. Tutkijan (some)viestintäsuunnitelma
    Työpaja jatkaa Salla-Maaria Laaksosen puheenvuoron aiheella. Työpajassa pureudutaan tarkemmin eri sosiaalisen median kanaviin ja alustoihin ja tehdään itselle sopiva suunnitelma niiden hyödyntämiseksi. Työpajan vetää Salla-Maaria Laaksonen.
  2. Kirjoitetaan mielipidekirjoitus!
    Työpaja jatkaa Johanna Vehkoon puheenvuoron aiheella, eli kuinka toimia mediassa. Työpajassa paneudutaan vakuuttavan ja ytimekkään mielipidekirjoituksen kirjoittamiseen sekä tehdään tähän liittyviä tehtäviä joko yksin tai pienryhmissä. Työpajan vetää Johanna Vehkoo.
  3. Erätaukokeskustelu vertaisten kesken: Ajatuksia aktiivisesta tutkijuudesta ja toimijuudesta
    Vertaiskeskustelussa pohditaan vertaisten kesken ja osallistujien omiin kokemuksiin pohjautuen sitä, millaisia huolia tai esteitä yhteiskunnallisesti aktiiviseen tutkijuuteen liittyy ja miten niitä voi purkaa. Keskustelut fasilitoi Erätaukosäätiön asiantuntija Jonna Similä.

15.30 Päivän päätös ja kuohuvaa, mahdollisuus jäädä verkostoitumaan

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.5. Mukaan mahtuu 40 nopeimmin ilmoittautunutta.

Koulutuksen kieli on suomi.

Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa, luokkasyrjintää eikä kehokommentointia niiden laajassa merkityksessä. Tutustu laajempiin turvallisemman tilan periaatteisiimme.