Uutiset

Henkilökunta

02.03.2023

Viestinnän harjoittelija Emma Mileva innostuu someviestinnästä ja uuden oppimisesta

Kuva: Lauri Alaviitala

Emma Mileva työskentelee Koneen Säätiön viestintätiimin harjoittelijana kevään ajan. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. viestintää säätiön somekanavissa, vuosikertomuksen toimittamista ja monipuolisesti muita viestintäyksikön päivittäisiä töitä. 

Emma on aiemmin työskennellyt kulttuurin parissa teattereissa ja festivaaleilla. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi englantilaisessa filologiassa ja opiskelee nyt politiikan ja viestinnän maisteriohjelmassa valtiotieteellisessä tiedekunnassa. 

Millaista on ollut aloittaa työt säätiössä? 
Ensimmäisestä päivästä lähtien olen päässyt tekemään ”oikeita töitä” ja osallistumaan täysillä, mikä ei aina harjoittelijana ole taattua. Työ on ollut juuri sopivan haastavaa, ja olen päässyt kehittämään itseäni ja osaamistani. Samalla olen oppinut paljon säätiön toiminnasta tieteen ja taiteen kentillä. 

Työkaverit ovat myös olleet kannustavia ja ottaneet heti mukaan porukkaan. Työporukassa on ollut ihanaa huomata, että kaikki ovat tasavertaisia ja samanarvoisia, eikä kukaan ole kenenkään yläpuolella. Yhdessä tehdään ja kaikkia kuullaan! 

Mitä odotat tulevilta kuukausilta?
Eniten olen innostunut säätiön viestinnän kehittämisestä ja uuden oppimisesta, esimerkiksi sometekemisestä ja somen hallinnasta. On innostavaa päästä näkemään ja kokemaan oikeaa viestinnän työelämää. 

Mitä tykkäät puuhailla töiden ulkopuolella? 
Paijaan kissoja ja opiskelen suurimmalti osin. Tykkään myös hostata lautapeli- ja viini-iltoja ystäville. Yritän edelleen löytää työ- ja vapaa-ajan yhdistämisen kultaista keskitietä. 

Mikä leivonnainen olisit? 
Varmaan jonkinlainen vadelma-juustokakku. Vadelma on paras marja ikinä! Tai sitten tuttu mutta turvallinen mokkapala. Vadelma-mokkapala?