Uutiset

Taide

21.10.2016

Lauttasaaren kartanon puistoon nykytaidetta


Koneen Säätiö kunnostaa parhaillaan uusiksi toimitiloikseen Lauttasaaren kartanoa. Rakennusten lisäksi kunnostetaan kartanon puisto, johon hankitaan taideteoksia. Kaksi teosta toteutetaan kutsukilpailun kautta. Säätiö on pyytänyt ehdotuksia kartanon puiston taideteoksista Pekka ja Teija Isorättyältä, Marja Kanervolta, Janne Nabbilta ja Maria Teeriltä sekä Tiina Pyykkiseltä.

Koneen Säätiön taidehankinnoissa heijastuvat säätiön arvot, joihin kuuluvat monialaisuus ja odottamattomien näkökulmien yhdistäminen, tieteen- ja taiteenalojen ja tieteen ja taiteen välisten raja-aitojen ylittäminen sekä vuorovaikutus ja yhteisöllisyys.

Kutsutut taiteilijat lähettävät ehdotuksensa maaliskuun loppuun mennessä, ja valinta tehdään kuukauden kuluessa. Taideteosten on tarkoitus olla valmiita, kun kartanon kunnostustyöt valmistuvat vuoden 2018 alussa.

Palkintolautakuntaan kuuluvat säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen, yliasiamies Anna Talasniemi, arkkitehti Minna Lukander, maisema-arkkitehti Pia Kuusiniemi sekä kuvataiteilija Jaakko Niemelä.

Lue lisää uutisia Lauttasaaren kartanosta