Uutiset

Henkilökunta

11.04.2017

Kuuntele, kyseenalaista ja muista olevasi etuoikeutettu

Kuka olet?

Olen Anna, Koneen Säätiön yliasiamies.

Miten päädyit töihin Koneen Säätiölle?

Koneen Säätiö etsi syksyllä 2007 osa-aikaista tiedesihteeriä ja minä osa-aikaista työtä tieteen – ja mielellään myös taiteen – parissa. Kun soitin säätiöön kyselläkseni paikasta, kuulin Saaren kartanon residenssistä, jonka toiminta oli juuri alkamassa. Innostuin toden teolla. Lisäksi puhelimessa lisätietoja kertonut henkilö kuulosti tosi mukavalta, eikä ihme, koska kyseessä oli tuleva kollegani Hilkka Salonen.

Mitä teet säätiössä?

Olen säätiön operatiivinen johtaja lukuun ottamatta sijoitusomaisuuden hoitoa. Työhöni kuuluu paljon ideointia, suunnittelua, koordinointia ja ihmisten tapaamista. Säätiöllä on erikseen tiedeasiamies, Kalle Korhonen, mutta ei taideasiamiestä, joten erityisalaani ovat myös taiteen ja kulttuurin asiat.

Mikä on parasta työssäsi?

Joka päivä iloitsen siitä, että saan työskennellä ja olla tekemisissä fiksujen ja inspiroivien ihmisten ja kiinnostavien asioiden kanssa. Olen myös onnellinen siitä, että voin työskennellä organisaatiossa, jonka arvoihin voin itse sitoutua.

Entä haastavinta?

Haastavinta työssäni on se, miten onnistua olennaiseen keskittymisessä, kun työn kenttä on laaja ja mahdollisuudet tuntuvat usein lukemattomilta; säätiön strategia pitää tiellä.

Jos saisit yhden supervoiman, mikä se olisi ja miksi?

Teleportaatio olisi hyödyllinen. Olisi kätevää kaukosiirtyä, kun usein on monia tilaisuuksia eri paikoissa samana päivänä ja toimipaikkojakin Koneen Säätiöllä on kaksi. Helpottaisipa tuo myös tekemään useammin vierailuja keskisuomalaiseen mökkielämään.

 

BIO:

Anna Kirsikka Talasniemi, 40, on Koneen Säätiön yliasiamies. Anna on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi 2004 pääaineenaan uskontotiede. Sivuaineina Anna luki ainakin latinan kieltä ja Rooman kirjallisuutta sekä teoreettista filosofiaa.

Anna asuu puolisonsa Janin kanssa, joka auttaa tätä ajattelemaan. Vapaa-ajallaan Anna pitää puutarhanhoidosta, saunomisesta (miedoissa löylyissä), Yrjönkadun uimahallista ja ruoasta. Anna käy työväenopistossa vapaan säestyksen pianotunneilla, tiistaisin tanssimassa länsiafrikkalaisia tansseja ja silloin tällöin joogaamassa.

Motto: Kuuntele, kyseenlaista ja muista olevasi etuoikeutettu.