Uutiset

Toiminta Helsingissä

27.08.2020

Kielentutkija Ulla Tuomarla on valittu Koneen Säätiön määräaikaiseksi johtajaksi

FT, dosentti Ulla Tuomarla on valittu Koneen Säätiön johtajan Anna Talasniemen opintovapaan sijaiseksi. Tuomarla aloittaa työnsä säätiön määräaikaisena johtajana 1. joulukuuta alkaen. Sijaisuus jatkuu kesään 2022 saakka. Talasniemen opintovapaa alkaa tammikuussa 2021.

Ulla Tuomarla on ranskan kielen tutkija ja ranskan kääntämisen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Vuodesta 2018 hän on työskennellyt varadekaanina Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa. Varadekaanina hän vastaa tiedekunnan opetusasioista. Tieteellisessä työssään hän on tutkinut erityisesti median kielenkäyttöä, mutta myös kaunokirjallisuuden tyylipiirteitä. Tänä vuonna häneltä on ilmestynyt yhteisartikkeli Suomi24-keskustelupalstan vihapuheesta sekä Teoksen julkaisema kirja Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648–1696, jonka hän toimitti yhdessä historioitsija Riikka-Maria Rosenbergin kanssa. Tuomarlalla on takanaan pitkä ura Helsingin yliopistossa, missä hän aloitti tutkijakoulutettavana vuonna 1995. Vuonna 2014 hän aloitti Itsenäisessä johtamistehtävässä Nykykielten laitoksen johtajana.

”Olen iloinen, että saimme joukkoomme Ulla Tuomarlan kaltaisen henkilön, jolla on vahvat siteet tieteen kenttään ja pitkä kokemus asiantuntijaorganisaation johtamisesta. Tuomarlan monipuolinen ura sekä tutkijana että yliopiston hallinnossa tekevät hänestä juuri oikean henkilön johtamaan uuden strategiamme toimeenpanoa yhdessä muun johtoryhmän kanssa”, toteaa Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen.

”Olen todella otettu ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta päästä kurkistamaan säätiömaailmaan. Koneen Säätiön entisenä apurahansaajana olen jo pitkään ihaillut säätiön työtä ja olen hyvin motivoitunut parantamaan maailmaa yhtenä säätiöläisistä. Koen, että arvomme käyvät täysin yksiin”, sanoo Ulla Tuomarla.

Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Vuonna 2019 säätiö myönsi apurahoja, palkintoja ja lahjoituksia yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.