Uutiset

Koneen Säätiön toiminta

20.10.2022

Etsimme viestinnän harjoittelijaa Koneen Säätiöön keväälle 2023

Lyhythiuksinen ja mustatakkinen mies heittää käsistään syksyn lehtiä ilmaan

Kuva: Joel Haapamäki

Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle tieteelle ja taiteelle. Etsimme viestinnän avuksi harjoittelijaa keväälle 2023.  

Harjoittelussa päätehtävänäsi on toimittaa säätiön vuosikertomus sähköisessä ja painetussa muodossa. Pääset myös mukaan tekemään säätiön ja säätiöön kuuluvan Saaren kartanon taiteilijaresidenssin päivittäisviestintää ja tilaisuuksia, joita toteutamme tärkeimmille sidosryhmillemme eli apurahansaajille sekä tieteen ja taiteen ammattilaisille. 

Harjoitteluun voit hakea, kun takanasi on jo jonkin verran viestinnän pääaine- tai sivuaineopintoja tai muita tehtävään soveltuvia korkeakouluopintoja. Lisäksi tarvitset oma-aloitteisuutta, halua oppia uutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Tehtävässä tarvitaan sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. 

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua. Pyrimme toteuttamaan tarvittavia mukautuksia. Voit halutessasi kertoa taustasi sekä ilmoittaa hakuprosessin aikana tarvitsemistasi mukautuksista ja esteettömyyttä koskevista toiveistasi hakulomakkeessa. Käsittelemme kaikkea tietoa luottamuksellisesti. 

Harjoittelun kesto on 3–4 kuukautta, ja harjoittelun voi aloittaa joustavasti tammi-helmikuussa 2023. Koneen Säätiö maksaa harjoittelusta palkkaa 1600–2150 euroa kuukaudessa opintojen vaiheesta riippuen. Toimistomme sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa. Harjoittelu tehdään pääsääntöisesti lähityönä toimistolla. 

Hae paikkaa täyttämällä hakulomake keskiviikkoon 2.11.2022 klo 17.00 mennessä.
 

Koneen Säätiö harjoittelupaikkana 

Apurahansaajien työn näkyväksi tekeminen on säätiön viestinnän tärkein tehtävä. Tuemme säätiön ydintoimintaa ja autamme näin viestinnän ja vaikuttamisen keinoin tekemään säätiön visiosta totta: haluamme, että vapaa tiede, taide ja kulttuuri kukoistavat ekologisesti kestävässä ja yhteiskunnallisesti tasa-arvoisessa Suomessa.

Koneen Säätiö on valpas, rohkea ja joustava organisaatio, joka välittää apurahansaajistaan ja rakentaa hyvinvoivaa työyhteisöä. Säätiön arvoja ovat tieteen ja taiteen vapaus, ekososiaalinen sivistys, moninaisuus, rohkeus, pitkäjänteisyys ja yhteisöllisyys. Harjoittelijana sijoitut kolmen hengen viestintäyksikköön, jossa työtämme ohjaavat keskusteleva ja kokeileva työtapa sekä pyrkimys sujuviin prosesseihin. 

Lisätietoja:

Voit kysyä tehtävästä lisää viestintäjohtaja Heljä Franssilalta, helja.franssila@koneensaatio.fi, 044 728 9908 (soittoajat: to 27.10. klo 10–12 ja ma 31.10. klo 10–11) 

Rekisteriseloste viestinnän harjoittelijan hausta