Uutiset

Apurahat

20.03.2018

Apurahansaaja, liity viestintä- tai post-doc-vertaismentorointiryhmiin!

Helmikuussa Kamarissa järjestettiin vertaismentorointityöpaja, jossa apurahansaajamme muodostivat ryhmiä omien mentorointitarpeidensa ympärille. Kaksi ryhmää etsii nyt lisää kiinnostuneita osallistumaan, pohdiskelemaan ja tukemaan toinen toisiaan.


Mitä vertaismentorointi on? 

Kannustamme apurahansaajiamme keskinäiseen vuorovaikutukseen, myös mentorointiin. Vertaismentorointi tarkoittaa sitä, että saat ja annat apua matalalla kynnyksellä – tasavertaisena keskustelukumppanina. Kun vertaismentorointiryhmät ovat päässeet käyntiin ja ryhmät muodostettu, yritämme tarjota teille myös tarvitsemaanne mentorointiapua ja linkitämme teitä mahdollisiin koulutuksiin. Usein toisten samassa tilanteessa olevien kanssa tapaaminen ja keskustelu matalalla kynnyksellä jo auttaa.

Kommunikaatio, dialogi ja viestintä

Ryhmässä keskustellaan muun muassa omasta työstä oppimisesta, oman idean ymmärrettävästi puhumisesta ja kirjoittamisesta, projektipäiväkirjan pitämisestä ja ulospäin suuntautuvasta viestinnästä ja projektiraportoinnista. Jokaisella tapaamisella on oma työskentelyä ohjaava teema, joka valitaan yhdessä. Ensimmäinen tapaaminen on pe 6.4. Ilmoittaudu mukaan 1.4 mennessä: hanna.rajakangas@gmail.com, translationisdialogue@gmail.com

 

Hannan ja Arlenen kutsu:

Tämä vertaisryhmä on kommunikaatiosta, dialogista, ja viestinnästä kiinnostuneille Koneen Säätion apurahatyöskentelijoille.

Ryhmä: 3-4 ihmistä. Max 5

Ryhmän tavoitteet:

  •  Omasta työstä oppiminen
  •  Kirjoita ja puhu ideasi ulos ymmärrettävästi yksityiskohtia myöten
  •  Yhdistä ja vertaile – oma projektipäiväkirja, ulospäin suuntautuva viestintä ja projektiraportti. Miten näitä voi yhdistää? Valitse oma viestinnän foorumisi?
  •  Ryhmässä voit tsekata ja reflektoida missä vaiheessa olet prosessissa
  •  Jokaisella tapaamisella on oma työskentelyä ohjaava teema, joka valitaan yhdessä

Aikataulu: Voidaan tavata kerran kuukaudessa.

Seuraava tapaaminen:

 Pe, 6.4, klo. 15.30 kahvilassa keskustassa

Ma, 7.5, klo. 9-12.00 Kamarissa.

Osallistuminen mahdollista myös Google Hangouts:n kautta.

Meistä:

Hanna Rajakangas työskentelee äänen parissa laaja-alaisesti äänisuunnittelun, äänenkäytön ja esiintymisen parissa. Erityiskiinnostuksen kohteena ovat ihmisääni, alitajunta ja läsnäolo.

Arlene Tucker on kiinnostunut lisäämään taiteensa avulla leikin elementtejä arkeen. Hän on inspiroitunut kääntämisen teoriasta, ja siitä, miten kommunikaatiota muuntamalla voidaan avata tietä ennakoimattomalle dialogille.

Kiitos, ota yhteyttä jos sinulla on kysymyksiä! T. Hanna ja Arlene

 

Post-doc-tutkijoiden vertaismentorointipiiri

Tässä ryhmässä jaetaan kokemuksia tutkimusprosessista samassa vaiheessa olevien kanssa ja yhdessä etsitään ratkaisuja myös työssä jaksamiseen. Ensimmäinen tapaaminen on ke 18.4. Ilmoittaudu mukaan 13.4 mennessä: sanna.raninen@musik.uu.se

 

Eevan ja Sannan kutsu:

Virvokkeita ja vertaismentorointia Koneen henkilökohtaisen apurahan saaneille aloittaville postdoc-tutkijoille ke 18.4.2018 17:30

Hei sinä Koneen postdoc-apurahansaaja,

Onnittelut apurahakaudesta! On hienoa, että pääset tekemään postdoc-tutkimusta henkilökohtaisella apurahalla pidempään kun ehkä uskalsit toivoa.

Postdoc-vaihe eroaa väitöskirjavaiheesta: työskentely on itsenäisempää, ei ole enää ohjaajaa, ja ehkä myös tutkimusyhteisö on vaihtunut. Yhä suurempi vastuu tutkimuksen suunnittelusta, ajankäytöstä, hallintoasioista ja verkostojen ylläpidosta – tutkimuksen sisällöstä puhumattakaan – saattaa tuoda esille myös haastavia hetkiä ja tunteita.

Onneksi on muita samassa vaiheessa olevia joilla voi olla samankaltaisia kokemuksia tutkimusprosessista, ja yhdessä voimme löytää hyviä ratkaisuja työssä jaksamiseen. Siksi kutsumme sinut tapaamaan muita Koneen henkilökohtaisen apurahan saaneita aloittavia postdoc-tutkijoita keskiviikkona 18.4.2018 klo 17:30-19 Koneen Kamariin. Tarjolla 20 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle virvokkeita, viiniä ja vertaismentorointia. Ilmoitathan osallistumisestasi ennakkoon osoitteeseen sanna.raninen@musik.uu.se perjantaihin 13.4. mennessä.

Illan ohjelmassa on tutustumista, vertaismentoroinnin periaatteiden läpikäymistä (opit Koneen mentorointityöpajasta 15.2.2018) ja kokemuksien jakaminen tutkimusprosessista yli tieteenalojen. Vertaismentorointi rakentuu luottamukseen sekä ihmisten sen hetkiseen tilanteeseen; mitään ennakkotietoa ei siis tarvita, vain halukkuus ymmärtää omaa ja muiden vertaisten tilannetta.

Lämpimästi tervetuloa!

Toivottavat,

Ensimmäistä vuotta Koneen kolmivuotisella apurahalla aloittaneet postdoc-tutkijat Sanna Raninen & Eeva Houtbeckers

Lisätietoa:

Sanna sanna.raninen@musik.uu.se

Eeva eeva.houtbeckers@aalto.fi , 0456760608

 

Kaipaisitko vertaismentorointia jossain muussa aiheessa? Täytä oheinen lomake.