Mad in Finland

elokuvatyöryhmä

Mad in Finland -sirkuselokuvan kuvaukset on aloitettu vuoden 2014 alussa ja se tulee ensi-iltaan vuonna 2018. Mad in Finland -sirkuselokuva on seitsemästä suomalaisesta sirkusartistista kertova dokumentti/fiktio ja se kertoo sirkuselämästä sirkusartistien näkökulmasta.

Residenssissä tavoitteena on leikata seitsemän henkilöportrettia, ja käydä läpi Suomessa juuri ennen residenssiä kuvattu materiaali, joista myöhemmin editoidaan Mad in Finland lopullinen elokuva.

Nyt editoitavat kohtaukset on kuvattu Bremenissä Saksassa, Calaisissa Ranskassa, Kööpenhaminassa Tanskassa, La Hactaisissa ja Langueuxissa Ranskan Bretagnessa ja Matsumotossa Japanissa.

Taiteellisen toteutuksen ja elokuvan kollektiivisen luonteen takia nämä kohtaukset on tarkoitus leikata yhdessä seitsemän ihmisen voimin, tällä tavoin jokaisesta kohtauksesta tulee myös leikkauksellisesti omaperäinen. Mad in Finland Sirkuselokuva tulee olemaan niin sisällöllisesti, kuin muodoltaankin täysin uudenlainen elokuva.

Kunnianhimoisen projektin tarkoituksena on tuoda nykypäivän sirkuksen todellisuus suuren yleisön tietouteen. Elokuva toteutetaan sirkusesityksen logiikalla, tuoden uutta näkökulmaa myös elokuvataiteeseen. Kollektiivinen editointi lisää elokuvan omaperäisyyttä ja ainutlaatuisuutta.