Taiteellinen työskentely

Hakemuksen tiivistelmä

Kuuden kuukauden taiteelliseen työskentelyyni, joka keskittyy etnofuturistisen teatterin ja musiikin luomiseen sekä henkilökohtaiseen kasvuuni taiteilijana. Teatteriprojektissani tavoitteenani on yhdistää kansanrunouden tarinat ja harrastajien voiman taiteelliseen ilmaisuun, luoden ainutlaatuisia esityksiä instituutioiden ulkopuolella. Dänkki Briha -yhtyeen musikaalinen työskentely puolestaan pyrkii yhdistämään karjalais-inkeriläisen perinteen avantgardistiseen ilmaisuun ja tarjoamaan uudenlaista musiikkia, joka puhuttelee monenlaista yleisöä.

Kuuden kuukauden taiteellinen työskentelyni keskittyi etnofuturistisen teatterin ja musiikin luomiseen, tarjoten minulle tilaisuuden kokea kasvua taiteilijana ja ihmisenä. Teatteriprojekteissani yhdistin kansanrunoudelliset konseptini harrastajaryhmien voimakkaaseen läsnäoloon, luoden esityksiä, jotka ylittivät perinteiset institutionaalisen teatterin rajat. Teatterityöni huipentumat olivat kesäyön sissiteatteriesitys Hamlet Helsingissä ja yhteisöteatterihappening Väinämötrix Lappeenrannassa, jotka kokosivat yleisöä immersiivisiin taidekokemuksiin.
Dänkki Briha -yhtyeen kanssa tehty musiikillinen tutkimusmatka syventyi karjalais-inkeriläiseen runouteen ja avantgardistiseen ilmaisuun. Prosessin aikana kirjoitin yhtyeelle uusia lauluja jotka julkaistiin mm. kappaleet Äijän Äyrii ja Marjut. Teatterin, sekä musiikkini kautta pyrin luomaan yhteyden perinteen ja modernin maailman välille, vieden eteenpäin etnofuturistista kokonaisnäkemystäni.
Hanke saavutti taiteelliset tavoitteeni pääosin, mutta prosessiin liittyi myös haasteita, kuten intensiivisten työjaksojen koordinointi ja sissiteatteritoiminnan sopeuttaminen post-pandeemiisin normeihin. Kokonaisuutena projekti tarjosi merkittäviä oivalluksia ja mahdollisuuden syventää omaperäistä taiteellista ilmaisuani.