Uutiset

Saaren kartanon residenssi

22.12.2015

Yhteisötaiteen triennaali VASTAAN+OTTO 31.3.–5.6.2016

Saaren kartanossa alkaa keväällä 2016 ensimmäinen yhteisötaiteen triennaali VASTAAN+OTTO, joka on syntynyt yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen ja paikallisten toimijoiden kanssa.


Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkio luotsaavat triennaalia, jossa ovat mukana muun muassa Helsingistä IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte, Kemiönsaarelta Ateljé Tjuda Pedagogi / Arkipelag Workshop ry, Turusta Tehdas Teatteri -yhdistys ry ja Läntinen tanssin aluekeskus, Raumalta Raumars taiteilijavierasohjelma, Porista Porin taidemuseo, Turun yliopisto / Maisemantutkimus, Porin lastenkulttuurikeskus ja sosiaalinen kulttuurikeskus Annankatu 6 / Porin kaupunki ja Vaasasta Platform ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste. Jokaisella triennaaliin osallistuvalla paikkakunnalla yhteisötaidetta lähestytään eri näkökulmista sekä koti- että ulkomaisten taiteilijoiden toimesta. Ohjelmisto pitää sisällään taiteilijavierailuja, keskusteluita, teosesittelyjä ja tapahtuma-aikana rakentuvia teos- ja ohjelmakokonaisuuksia. Tarkempi ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2016 ja triennaalia kannattaa seurata tarkemmin sen verkkosivuilta:www.yhteisotaidevol2.net/vastaanotto-reception

Triennaalin aikana maalis–huhtikuussa 2016 Saaren kartanolla työskentelee syksyn haussa valittujen residenssitaiteiljoiden lisäksi viisi taiteilijaa yhteisötaiteellisten projektien parissa. Saaren kartanoon kutsuttiin työskentelemään kuvataitelijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger, nukketeatteri- ja performanssitaiteilija Ishmael Falke ja tanssija, performanssitaiteilija Sandrina Lindgren sekä taiteilija Olga Jitlina. Kevään aikana residenssijaksolla syntyy kolme erilaista yhteisötaiteen teosta, jotka tehdään yhdessä paikallisten ihmisten kanssa. Seuraamme mielenkiinnolla teosten syntymistä!

Lue lisää triennaalitaiteilijoista

Triennaaliin liittyvä Yhteisötaide vol. 2 zine -uutiskirje