Uutiset

Koneen Säätiön toiminta

21.06.2023

Vuosikertomus 2022 kokoaa yhteen säätiön toiminnan kohokohdat

Kuva: Emma Mileva

Rumpujen pärinää, odotus on ohitse; vuoden 2022 vuosikertomuksemme on nyt ilmestynyt!  

Vuosi 2022 oli Koneen Säätiön 66. toimintavuosi. Maailmanlaajuisen pandemian helpotuttua pääsimme taas luomaan kohtaamisia apurahansaajillemme. 

Kriisit eivät kuitenkaan rauhoittuneet. Sota tuli lähemmäs meitä kuin moneen vuosikymmeneen. Tämä näkyi apurahansaajiemme ja toimintamme arjessa, kun tuimme Ukrainan sotaa pakenevia tutkijoita ja taiteilijoita. Toivomme edelleen ratkaisua sotaan.

Kuluvan strategiakautemme keskiössä on vapaan ja moniäänisen tieteen ja taiteen tukeminen. Vuonna 2022 Koneen Säätiö myönsi apurahoja, palkintoja ja lahjoituksia yhteensä yli 48 miljoonaa euroa, johon sisältyi yli 9 000 työkuukautta apurahansaajillemme. Saaren kartanon residenssitoiminta kehittyi yhä kestävämpään suuntaan menneisyyttä sekä tulevaisuutta vaalien.

Tutustu vuosikertomukseen

Siirry tästä Koneen Säätiön vuosikertomukseen 2022 

Vuosikertomus on julkaistu verkossa suomeksi ja englanniksi. Julkaisut löytyvät osoitteista koneensaatio.fi/vuosi2022 ja koneensaatio.fi/year2022

Helposti selattavasta verkkojulkaisusta saat nopealla silmäyksellä kokonaiskuvan säätiön toiminnan kohokohdista. Voit myös syventyä yksittäisiin aiheisiin klikkaamalla vuoden aikana julkaistuihin uutisiin ja artikkeleihin.