Uutiset

Tiede

10.10.2017

Vuoden Tiedekynä 2018

Vuoden tiedekynä 2018 -palkintoehdokkaiksi etsitään vuosina 2015–17 ilmestyneitä ympäristöntutkimuksen julkaisuja. Ilmoita julkaisusi mukaan 30.1.2018 mennessä.

Vuoden Tiedekynä -palkinto jaetaan tieteellisestä suomenkielisestä julkaistusta kirjoituksesta, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Palkinnosta kilpailevat tällä kertaa ympäristöntutkimuksen julkaisut, jotka ovat ilmestyneet vuosien 2015–2017 aikana. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa  ja se myönnetään julkaisun kirjoittajalle tai kirjoittajille alkuvuonna 2018. Palkinnon tarkoituksena on tukea suomenkielistä tieteellistä kirjoittamista ja nostaa sen arvostusta. Ympäristöntutkimuksessa palkinto voidaan myöntää tieteellisestä artikkelista tai tieteellisestä kirjasta.

Ilmoittautuminen on helppoa:

  • tieteellisten lehtien julkaisijat ja tieteellisten kirjojen ja artikkelikokoelmien kustantajat voivat toimittaa julkaisunsa painettuna tai digitaalisena Koneen Säätiön tiedeasiamies Kalle Korhoselle. Voitte toimittaa koko vuosikerrat tai kokonaiset kirjat, valintaa ei tarvitse tehdä.
  • tieteellisten julkaisujen kirjoittajat voivat myös itse lähettää julkaisunsa painettuna tai digitaalisena Kalle Korhoselle.

Osallistuminen edellyttää yhteydenottoa sekä, jos julkaisut eivät ole avoimesti saatavilla verkossa, julkaisujen toimittamista Kalle Korhoselle. Verkossa avoimesti saatavilla olevista julkaisuista riittää verkko-osoitteen ilmoittaminen.

Ilmoita julkaisusi tavoittelemaan palkintoa mahdollisimman pian, viimeistään 30.1.2018. Tammikuussa ilmestyviä vuodelle 2017 merkittyjä lehtien numeroita voidaan ottaa mukaan.

Lisätiedot: Koneen Säätiön tiedeasiamies Kalle Korhonen, kalle.korhonen@koneensaatio.fi