Uutiset

Henkilökunta

20.09.2017

Tutustu meihin: Kalle Korhonen

Koneen Säätiön työntekijöitä esittelevässä sarjassa on vuorossa tiedeasiamies Kalle Korhonen

Kuka olet? Olen tutkijataustainen hallintohenkilö ja ikääntyvä klassisen filologian dosentti. Minulla on puoliso ja kolme poikaa. Ruuhkavuodet jatkuvat edelleen.

Miten päädyit töihin Koneen Säätiöön? Olin ennen Koneen Säätiöön tuloani toiminut sekä tutkijana että hallinnossa. Tutkijana olin osallistunut säätiön rahoittamaan monitieteiseen projektiin, jossa tutkittiin kielten eriytymistä yhdistämällä historiallisen kielitieteen ja evoluutiobiologian metodeja. Se oli yksi hienoimpia kokemuksia tiedeurallani, ja säätiö tuli tutuksi sitä kautta.

Mitä teet säätiössä? Vastaan tutkimuksen ja tieteeseen pohjautuvien projektien rahoituksesta ja muusta tukemisesta. Yhdessä Anna Talasniemen kanssa pyrimme edistämään tieteilijöiden, taiteilijoiden ja muiden luovien tyyppien yhteisprojekteja, ja yritän osallistua myös säätiön ja projektien viestinnän tukemiseen. Lisäksi hyvin tärkeä osa työtä on yhteistyö muiden säätiöiden ja tahojen kanssa.

Mikä on parasta työssäsi? Hankkeissa toimivien ja toisaalta myös täysin eri aloilla toimivien ihmisten tapaaminen, kun on yhteisiä tavoitteita. Tiede- ja säätiöpoliittinen kirjoittaminen. Useamman kielen lukeminen, kuuleminen ja käyttäminen. Lisäksi minulla on hiukan tutkimusaikaa, ja se on tosi tärkeää.

Entä haastavinta? Tilanteiden ymmärtäminen ja selvittäminen, kun projekteissa on ristiriitoja. (Ihmis)tieteellisen tutkimuksen ja monikielisyyden arvostuksen lisääminen yhteiskunnassa ja maailmassa. Kollegoiden ilostuttaminen.

Jos saisit yhden supervoiman, mikä se olisi ja miksi? Henkinen supervoimani estäisi ihmisiä tekemästä vihaan johtavia yleistyksiä toisista ihmisistä tai kokonaisista ihmisryhmistä.

Mikä on mottosi? Se voisi olla Samuel Beckettin tekstistä Worstward Ho (1983). Se on muutenkin hieno teksti, mutta moni varmastikin tuntee siitä vain tämän yhden kohdan: ”Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.”