Uutiset

Apurahat

04.03.2022

Ohjeita apurahansaajille, joita Ukrainan sota koskettaa

Image: Max Kukurudziak / Unsplash

Koneen Säätiö ilmaisee tukensa ja myötätuntonsa kaikille ukrainalaisille, jotka joutuvat kärsimään Venäjän hallituksen hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan. Sota voi vaikuttaa myös apurahansaajiemme työhön, ja pyrimme joustamaan tällaisissa tapauksissa tavallistakin enemmän. 

Ukrainan sota koskettaa myös muita apurahansaajiamme. Turvallisessakin ympäristössä tehty työ voi hankaloitua huolen ja ahdistuksen takia. Mielestämme tieteellinen ja taiteellinen työ parantavat maailmaa, ja työtä kannattaa jatkaa. Jos kuitenkin työ käy mahdottomaksi, voit keskustella työsuunnitelman muokkaamisesta tai apurahan keskeyttämisestä tarvittavaksi ajaksi. Ilmoitathan apurahan keskeyttämisestä ja muista muutoksista apurahajärjestelmässä. Muistathan ilmoittaa muutoksista myös Melaan

Apurahoja ei voida toistaiseksi maksaa Venäjälle 

Apurahoja ei voida toistaiseksi maksaa venäläisille pankkitileille, koska Euroopan Unioni on sodanvastaisena pakotteena jättänyt lukuisia venäläisiä pankkeja kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle. 

Jos haluat keskeyttää maksatuksesi tai apurahasi on mahdollista maksaa toisen maan pankkiin, ilmoitathan meille siitä mahdollisimman pian apurahajärjestelmässä. Teemme parhaamme löytääksemme ratkaisun maksaa apurahat viivytyksettä. 

Ilmaisemme myötätuntomme myös venäläisille, jotka joutuvat kärsimään julman diktaattorin toiminnasta. 

Säätiö kertoo myöhemmin muista tukitoimista, joihin se ryhtyy sodan vuoksi. 

Voit olla meihin yhteydessä meihin apurahapalvelun Viestit-toiminnon kautta, sähköpostitse (koneensaatio@koneensaatio.fi) tai puhelimitse (09 260 0617, ma-to klo 11–15), tai suoraan tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhoseen (kalle.korhonen@koneensaatio.fi).