Uutiset

Toiminta Helsingissä

01.12.2016

Lauttasaaren kartanon rakennustyöt ovat alkaneet


Koneen Säätiö hankki syyskuussa 2015 Lauttasaaren kartanon uusiksi toimitiloikseen. Viime talven ja kevään aikana kartanolla työskentelivät konservaattorit, ja kesällä tehtiin jonkin verran purkutöitä. Varsinaiset kartanon rakennustyöt ovat alkaneet marras-joulukuussa.

Kartanon päärakennukseen tulee säätiön henkilökunnan ja apurahansaajien työtilojen lisäksi tiloja tapahtumien järjestämiseen. Punaisen huvilan alakertaan avataan tiede-taidekahvila, ja yläkertaan kunnostetaan Lauttasaari-Seuran toimitilat ja residenssiasunto taiteilijalle tai tutkijalle. Vanha ulkorakennus puretaan, ja varastotilojen lisäksi uuteen rakennukseen tulee pieni työpaja-/ateljeetila. Myös kartanon puisto kunnostetaan.

Arkkitehtisuunnitelmat Lauttasaaren kartanoon on laatinut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy, joka myös suunnittelee kartanon sisustuksen. Kunnostussuunnitelmat on tehty kaupunginmuseon ohjauksessa. Rakennusurakasta vastaa Rakennus Oy Wareco ja talotekniikan urakasta Consti Oy. Rakennustöille myönnettiin rakennuslupa 29.11.2016. Lauttasaaren kartanon rakennustöiden arvioitu valmistumisaika on 2018 alussa.

Lue lisää uutisia Lauttasaaren kartanosta