Uutiset

Henkilökunta

20.04.2023

Laura Lees palasi töihin Koneen Säätiön apurahayksikköön

Kuva: Emma Mileva

Koneen Säätiössä pitkään eri tehtävissä työskennellyt Laura Lees on palannut alkukeväästä töihin säätiön apurahayksikköön. Kesästä alkaen hän sijaistaa apurahakoordinaattoria Lauttasaaren kartanossa. 

Laura on työskennellyt aikaisemmin Koneen Säätiössä vuosina 2009–2017. Tuohon aikaan säätiössä oli vain muutama työntekijä, ja Laura pääsi tekemään kaikkea mahdollista hakemuskirjekuorien avaamisesta palkanmaksuun ja tapahtumien järjestämisestä viestintästrategian muodostamisen. Lauran tie vei muuttoon ulkomaille, mutta palattuaan Suomeen lähes kuuden vuoden jälkeen avautui hänelle mahdollisuus päästä jälleen työskentelemään säätiössä sijaisuuksien merkeissä.

“Tuntuu kuin olisi tullut takaisin kotiin. Moni asia on muuttunut, uusia kasvoja on tullut ja vanhoja lähtenyt. Mutta säätiön ydin vapaan tieteen ja taiteen vaalijana on vain vahvistunut.”

Laura työskenteli aikaisemmin Helsingissä säätiön vanhoissa toimitiloissa, kun suunnitelmat Lauttasaaren kartanon kunnostuksesta olivat vasta alkaneet. Hän ei ehtinyt työskennellä kartanolla ennen lähtöään, joten hänestä on ollut hienoa päästä nyt töihin uuteen miljööseen.

“On ollut myös mielenkiintoista nähdä, miten säätiön toiminta on kehittynyt ja laajentunut.”

Kolme kysymystä Lauralle

Mitä tykkäät puuhailla vapaa-ajalla?
Aika töiden ulkopuolella menee pitkälti taaperon kanssa touhuamisessa.

Mistä olet eniten innoissasi tulevassa ajassasi Koneen Säätiöllä?
On suuri etuoikeus voida työskennellä paikassa, jonka arvot vastaavat omia. On myös mielenkiintoista päästä tekemään osittain erilaisia tehtäviä kuin joiden parissa aikaisemmin työskentelin säätiössä.

Mikä leivonnainen olisit?
Éclair vaniljakreemitäytteellä ja kinuskipäällysteellä. Lähileipomossamme tehtiin näitä, ja erityisesti huonona päivänä ne saivat aina iloisemmalle mielelle.