Uutiset

Henkilökunta

15.03.2017

”Kyllä se tästä iloksi muuttuu!”

Kuka olet?

Iiris Lahti, Saaren kartanon residenssiemäntä.

Miten päädyit töihin Koneen Säätiölle?

Alkuun aikamoinen onnenkantamoinen: ystäväni näki Koneen Säätiön työpaikkailmoituksen lehdessä ja kertoi siitä minulle. Ilman hänen soittoaan en koskaan olisi tiennyt edes hakea.

Mitä teet säätiössä?

Työnkuvani Saaren kartanolla kattaa kirjavan määrän erilaisia työtehtäviä: toimin residenssitaiteilijoiden apuna käytännön asioissa heidän residenssikautenaan, huolehdin, että päivittäiset ja viikoittaiset rutiinit sujuvat. Työhöni kuuluu lisäksi muun muassa residenssiasuntojen sisustuksen ja käyttöesineistön ylläpito, vieraiden majoitus ja muonitus.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni minua inspiroivat Saaren kartanon kauneus, kehittyvä työympäristö ja uusien ihmisten kohtaaminen residenssijaksojen vaihtuessa. Jokaisen päivän erilaisuus, jopa yllätyksellisyys, pitää jalat juoksussa ja mielenkiinnon yllä.

Entä haastavinta?

Haastavinta lienee se, että pystymme tarjoamaan jokaiselle residenssitaiteilijalle hyvät työskentelyolosuhteet ja onnistuneen residenssijakson.  Juurikin jokaisen päivän erilaisuus asettaa omat haasteensa: aamulla suunnitellut työt eivät välttämättä tule hoidettua juuri kyseisenä päivänä.

Jos saisit yhden supervoiman, mikä se olisi ja miksi?

Tämä kysymys tuottaa päänvaivaa, mutta minun supervoimani olisi varmaan luudalla lentäminen! Joskus juoksuvauhti ei vain riitä.

BIO:

Iiris Lahti, 56, on Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssin residenssiemäntä. Koulutukseltaan Iiris on vaatetusteollisuusteknikko ja restonomi.

Iiriksen perheeseen kuuluu 16-vuotias poika Aappo. Vapaa-aikaan kuuluu museot, näyttelyt ja Iiriksen omien sanojen mukaan jo muodista mennyt hyggeily.

Motto: Kyllä se tästä iloksi muuttuu!

 

 

16.3.2017