Uutiset

Henkilökunta

08.02.2023

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartano hakee residenssikoordinaattoria

Kuva/photo: Jussi Virkkumaa

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä hakee residenssikoordinaattoria vakituiseen tehtävään. Tarjolla on ainutlaatuinen tehtävä kansainvälisessä ja inspiroivassa työskentely-ympäristössä.

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallisen työskentely-ympäristön ja hedelmällisen kohtauspaikan. Vuosittain Saaren kartanon kansainvälisessä residenssissä työskentelee kymmeniä taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä eri puolilta maailmaa. Residenssi sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella, luonnonläheisessä maaseutumiljöössä 30 kilometrin päässä Turusta.

Saaren kartanon residenssi antaa mahdollisuuden taiteilijoille ja tutkijoille keskittyä työhönsä sekä kohdata toisiaan. Avainsanoja ovat hitaus, oivallus ja muutos. Residenssi on tulevaisuuden kokeilualusta, ja sen pitkäjänteistä toimintaa ja ajattelua määrittää ekologinen kestävyys, joka kattaa myös sosiaalisen ja psykologisen kestävyyden. Residenssi tarjoaa paikan ja kontekstin kestävien työtapojen etsimiseen ja niiden jakamiseen sekä taiteilijoiden työskentelyä vaikeuttavan rakenteellisen epätasa-arvon purkamiseen. Tavoitteena on olla kestävien toimintamallien edelläkävijä kansainvälisellä residenssikentällä.

Etsimme nyt RESIDENSSIKOORDINAATTORIA vakituiseen tehtävään. 

Tarjolla on ainutlaatuinen tehtävä Saaren kartanon residenssikoordinaattorina kansainvälisessä ja inspiroivassa työskentely-ympäristössä. Työnantajana Koneen Säätiö on vakaa ja turvallinen ja tarjoaa palkan lisäksi erittäin laajat edut.

Residenssikoordinaattorin työtehtäviin kuuluu muun muassa:

  • residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden työn tukeminen sekä residenssiläisten paikallisesti toteuttamien taideprojektien ja tapahtumien koordinointi
  • residenssipalveluiden koordinointi, kuten residenssiläisten retket, työpajat sekä residenssiläisten työtä esittelevät tilaisuudet
  • residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden välisen vuoropuhelun vahvistaminen sekä Koneen Säätiön tukemien tutkijoiden lyhytkestoisten residenssivierailujen koordinointi
  • ekologisen ajattelun vahvistaminen osana residenssipalveluja ja keskustelun fasilitointi ekologisen, sosiaalisen ja psykologisen kestävyyden tukemiseksi
  • osallistuminen kansainvälisen residenssikentän yhteistyöhön yhdessä residenssin johtajan kanssa
  • residenssin tapahtumien viestiminen yhdessä residenssi- ja viestintäkoordinaattorin kanssa
  • residenssi- ja viestintäkoordinaattorin avustaminen vuosittaisessa residenssihaussa
  • osallistuminen residenssin arjen pyörittämiseen

 Millaista henkilö tehtävään etsimme?

Edellytämme residenssikoordinaattorilta taiteen alan asiantuntemusta ja ylempää korkeakoulututkintoa taiteen, kuratoinnin tai muun taiteen asiantuntemuksen aloilta. Aiempi soveltuva työkokemus taiteen parissa ja kansainvälisessä yhteisössä työskentelemisestä lasketaan eduksi. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää erittäin hyvää englannin kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista suomen kielen hallintaa. Säätiö voi tarjota koulutusta suomen kielen taidon parantamiseksi. 

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia sekä kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua. 

Työtä tehdään pääosin lähityönä Saaren kartanolla. Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla edellytykset kulkea Saaren kartanolle sekä työnkuvan edellyttämiin tilaisuuksiin.

Kiinnostuitko, ja voisitko olla etsimämme henkilö? Mikäli tämä työtehtävä herätti kiinnostuksesi, niin haethan paikkaa mahdollisimman pian, sillä se täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Lähetä vapaamuotoinen, palkkatoiveella varustettu hakemuksesi sekä ansioluettelosi. Kerro hakemuksessasi motivaatiostasi juuri tähän tehtävään, suhteestasi nykytaiteeseen ja kansainväliseen residenssitoimintaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa residenssin johtaja Leena Kela perjantaina 10.2. klo 9-12 ja 15-16, p. 040 732 3628.

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa Manpowerin Senior Deliver Manager Esko Saurio, p. 040 647 2205/ esko.saurio@manpowergroup.fi

Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, jonka tehtävä on parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle ja moniääniselle tieteelle ja taiteelle. Tehtävänsä toteuttamiseksi Koneen Säätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin, ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä ja järjestää erilaisia tapahtumia. Säätiössä työskentelee parikymmentä työntekijää. Vuonna 2022 Koneen Säätiö myönsi apurahoja ja lahjoituksia yhteensä yli 48 miljoonaa euroa.

Hae työpaikkaa Manpowerin sivuilla