Uutiset

Henkilökunta

15.03.2023

Koneen Säätiö etsii viestintäjohtajaa

Kuvitus: Marika Maijala

Haluatko olla mukana edistämässä vapaata tiedettä, taidetta ja kulttuuria ekologisesti kestävässä ja tasa-arvoisessa Suomessa? Etsimme Koneen Säätiöön kokenutta ja näkemyksellistä viestintäjohtajaa vakituiseen työsuhteeseen Helsingin Lauttasaaren kartanoon.

Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, jonka tehtävä on parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle ja moniääniselle tieteelle ja taiteelle. Tehtävänsä toteuttamiseksi Koneen Säätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin, ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä ja järjestää erilaisia tapahtumia. Vuonna 2022 Koneen Säätiö myönsi apurahoja ja lahjoituksia yhteensä yli 48 miljoonaa euroa. Koneen Säätiö toimii Helsingissä Lauttasaaren kartanossa sekä Mynämäellä Saaren kartanossa. Henkilökuntaa on yhteensä noin 20.

Viestintäjohtajana toimit viestintä- ja yhteiskuntasuhteet -yksikön johtajana ja esihenkilönä yksikössä toimiville työntekijöille: kahdelle viestinnän asiantuntijalle ja mahdollisille viestinnän harjoittelijoille. Viestintäjohtaja on säätiön johtoryhmän jäsen.

Viestintäjohtajan tehtävässä keskeistä on kehittää, suunnitella ja toteuttaa säätiön ulkoista ja sisäistä viestintää yhteistyössä johtoryhmän ja viestintäyksikön kanssa. Työsi keskeinen tavoite on tehdä näkyväksi apurahansaajien työtä ja samalla edistää säätiön visiota siitä, että vapaa tiede, taide ja kulttuuri kukoistavat ekologisesti kestävässä ja yhteiskunnallisesti tasa-arvoisessa Suomessa.

Vastaat säätiön viestintästrategiaan pohjautuvien vuosittaisten viestintäsuunnitelmien toteuttamisesta, viestintäsisältöjen ja säätiön tapahtumien ideoinnista, tuotannosta ja kehittämisestä. Tuet Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon taiteilijaresidenssin viestintää. Analysoit säätiön ja Saaren kartanon viestinnän onnistumista asetettuihin tavoitteisiin nähden.

Tuet säätiön yhteisöllisyyttä kehittämällä mm. työyhteisöviestintää ja antamalla viestinnällistä tukea säätiön johdolle ja henkilökunnalle. Lisäksi kehität suunnitelmallisesti säätiön yhteiskuntasuhteita toimitusjohtajan rinnalla.

Mitä odotamme sinulta?

Menestyäksesi tehtävässä sinulla tulee olla kokemusta vastaavista viestinnän tehtävistä ja tiimin johtamisesta. Sinulla tulee olla näkemystä ja vankkaa osaamista eri viestintäkanavien hyödyntämisestä ja erinomainen kirjoitustaito, visuaalinen silmä sekä diplomatian taju.

Arvostamme kokeilevaa ja uudistavaa otetta viestinnän tekemiseen. Sinulla tulisi olla kokemusta tieteen ja/tai taiteen kentällä työskentelystä. Kokemus tiedeviestinnästä ja kansainvälisessä ympäristössä työskentelystä katsotaan eduksi. Lisäksi sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot.

Odotamme sinulta näkemyksellistä ja joustavaa työotetta, oma-aloitteisuutta, erinomaisia yhteistyö- ja johtamistaitoja sekä aitoa kiinnostusta tieteen, taiteen ja kulttuurin maailmaan. Tehtävä edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa.

Toivomme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia hakijoita, jotka jakavat Koneen Säätiön arvot ja täyttävät tehtävän osaamisvaatimukset.

Miksi Koneen Säätiö?

Säätiö tarjoaa kilpailukykyiset edut, kuten mahdollisuuden kehittyä ja kouluttautua itsenäisessä ja riippumattomassa organisaatiossa, monipuoliset työtehtävät sekä mukavan työyhteisön pienessä ja ketterässä organisaatiossa.

Historiallisen Lauttasaaren kartanon kunnostetut toimitilat ja loistavat kulkuyhteydet houkuttelevat etätyömahdollisuuden lisäksi myös toimistotyöpäiviin.

Tule mukaan edistämään tiedettä, taidetta ja kulttuuria!

Miten haet tehtävää?

Lisätietoa tehtävästä saat Compass Human Resource Groupin konsultilta Nina Laszlo-Bäckström puh. 050 595 6041 (nina.laszlo-backstrom@compasshrg.fi) parhaiten 16.3. klo 9.30–10.30, 21.3. klo 13–14 ja 27.3. klo 15–16.

Haku on auki 29.3.2023 asti, mutta aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen Compass HGR:n verkkosivuilla