Uutiset

Apurahat

22.01.2021

Kevään 2021 tapahtumat apurahansaajille

Hyvää uutta vuotta, apurahansaajat! Tarjoamme apurahansaajillemme rahoituksen lisäksi mahdollisuuksia vahvistaa omaa työskentelyä ja verkostoitua muiden tieteen ja taiteen tekijöiden kanssa – osana apurahansaajien yhteisöä. Kutsumme tätä kokonaisuutta Apurahat+ -palveluksi.

Tämän kevään ohjelmassa on vertaismentorointia, hankeosaamista kasvattava parhaiden käytäntöjen opintopiiri, apurahaneuvontoja ja apurahojen vakuutusasioihin liittyvä info. Olet lämpimästi tervetullut mukaan sinua kiinnostavaan ohjelmaan!

Valitettavasti pandemia-aika on vienyt meiltä toistaiseksi mahdollisuuden kasvokkaisiin tapaamisiin ja säätiön tilojen tapahtumakäyttöön. Järjestämme kevään tapahtumat ja vastaanotot etänä. Elämme koettelevia aikoja, mutta toivottavasti voimme luoda merkityksellisiä ja palkitsevia kohtaamisia myös virtuaalisesti.

 

Vertaismentorointi

Kaipaatko työhösi sparraajaa, jonka kanssa voisit pohdiskella erilaisia omaan työhön liittyviä kysymyksiä? Koneen Säätiön apurahansaajien vertaismentoroinnissa osallistujat muodostavat tarvitsemansa tuen ja kiinnostuksensa mukaan ryhmiä, joissa työstetään yhdessä sovittuja aiheita.

Uusi mentorointikausi alkaa yhteisellä Zoom-työpajalla keskiviikkona 10.2. klo 13–16. Ilmoittaudu mukaan ja kerro, missä aiheissa haluaisit saada tukea!

Kaikille yhteinen välitapaaminen 21.4. klo 13–16, lopputapaaminen 22.9. klo 13–16.

 

Webinaari apurahansaajien vakuutusasioista

Torstaina 4.3. klo 10

Järjestämme eläkevakuutuslaitos Melan kanssa infotilaisuuden apurahansaajien vakuutusasioista. Varaamme aikaa myös osallistujien kysymyksille.

Merkitse aika muistiin – kerromme aamun sisällöstä pian tarkemmin! Tilaisuuden kesto on noin tunti.

 

Parhaiden käytäntöjen opintopiiri

Apurahansaajien opintopiirissä etsitään parhaita tapoja hankkeiden vetämiseen, niissä työskentelemiseen ja niistä viestimiseen. Paneudumme keväällä vaihtuvien asiantuntijoiden johdolla projektien etäfasilitointiin, hankkeiden johtamiseen ja vihapuheen kohtaamiseen.

Opintopiiri järjestetään yhteistyössä Nesslingin Säätiön kanssa. Voit ilmoittautua vain yhteen tai vaikka kaikkiin sessioihin. Opintopiirien kielenä on suomi ja tapaamiset järjestetään Zoomissa.

ke 10.3. klo 10–12: Virtuaalisten tilaisuuksien, projektien ja prosessien fasilitointi

to 15.4. klo 10–12: Hyvä johtaminen apurahahankkeessa

ke 12.5. klo 15–17: Kun tutkija kohtaa vihaa -kirjan julkistus ja keskustelu

 

Apurahavastaanotot

Haluaisitko keskustella hankkeesi etenemisestä tai kertoa viimeisimmät kuulumiset? Kaipaatko sparrausapua hankkeesi viestintään? Järjestämme maaliskuusta kesäkuulle kerran kuussa etävastaanoton, jossa apurahanhakijat ja -saajat voivat varata 20 minuutin mittaisia puhelinaikoja tai skypeaikoja tiedejohtaja Kalle Korhoselta (tieteen ja tieteen yleistajuistamisen apurahat, huom. myös taiteellinen tutkimus), apurahakoordinaattori Silja Pasilalta (taiteen ja kulttuurin apurahat, yleiset apurahoihin liittyvät kysymykset) tai viestintäpäällikkö Heljä Franssilalta (hankkeiden viestinnän sparraus).

Vuoden ensimmäinen vastaanotto järjestetään torstaina 11.3. klo 10–12.

Kevään muut vastaanotot: to 8.4. klo 10–12, to 6.5. klo 10–12, to 10.6. klo 10–12.

 

Linkki tapahtumakalenteriin