Tapahtumat

Vertaismentoroinnin aloitustyöpaja

10.02.2021

Kaipaatko työhösi sparraajaa, jonka kanssa voisit pohdiskella erilaisia työhön liittyviä kysymyksiä? Koneen Säätiön apurahansaajien vertaismentoroinnissa osallistujat muodostavat tarvitsemansa tuen ja kiinnostuksensa mukaan ryhmiä, joissa työstetään yhdessä sovittuja aiheita yhteisesti laaditussa aikataulussa. Uusi mentorointikausi käynnistyy yhteisellä Zoom-työpajalla ke 10.2. klo 13–16.
Kuva: Joel Haapamäki

Aiemmat ryhmät ovat saaneet tukea esimerkiksi kirjoittamisprosessin eri vaiheisiin, taiteellisen ja tieteellisen työn yhteistyöhön, vuorovaikutukseen erilaisten yleisöjen kanssa, itsensä johtamiseen sekä tieteellisen ja taiteellisen projektin johtamiseen. Vertaismentoroinnissa saat ja annat osaamista – matalalla kynnyksellä, tasavertaisena keskustelukumppanina.

 

Aloitustyöpajan ohjelma

Työpajassa tutustutaan toisiin vertaismentoroinnista kiinnostuneisiin, löydetään itselle sopiva ryhmä ja saadaan käytännön työkaluja mentorointiin. Pohdimme, millaista tukea kukin kaipaa omaan työskentelyynsä, miten kannustetaan ja tuetaan kehitystä ja miten luodaan ryhmään luottamuksellinen ilmapiiri.

Aika: ke 10.2. klo 13–16
Paikka: Zoom-videokokous (linkki toimitetaan osallistujille)

13:00–13:15  Welcome words: Kalle Korhonen, Director of Research Funding & Ulla Tuomarla, Director, Kone Foundation
13:15–14:00  Introduction: Principles and practical tools of peer mentoring.
14:00–14:05  Break
14:05–14:30  Discussions on peer mentoring themes in small groups.
14:30–14:35  Break
14:35–15:00  Reflecting together on the themes and forming the peer mentoring groups.
15:00–15:05  Break
15:05–15:45  The first meeting and planning moment of the peer mentoring groups.
15:45–16:00  Wrap up

Työpajan yleisen osuuden kielenä on englanti, ja ryhmissä käytettävä yhteinen kieli voidaan valita osallistujien mukaan.

Työpajaan tullessasi sinun ei tarvitse tietää ennalta mitään vertaismentoroinnista: riittää, että olet Koneen Säätiön apurahansaaja, kiinnostunut aiheesta ja haluat kehittyä työssäsi merkityksellisellä tavalla. Tervetuloa myös siinä tapauksessa, että olet jo aiempina kausina osallistunut Koneen Säätiön vertaismentorointiin.

Aloitustyöpajaan voi valmistautua miettimällä, millaista tukea ja missä aiheissa kaipaat eniten työskentelyysi tällä hetkellä. Kerro toiveistasi ilmoittautumislomakkeella!

Työpajaa ohjaa ammatticoach ja fasilitaattori Virpi Haavisto, joka on erikoistunut luovien asiantuntijoiden työn ja johtamisen edesauttamiseen. Hänen taustansa on työpsykologiassa, johtamisessa ja organisaatiokäyttäytymisessä. Haavisto on tutkinut luovaa työtä ja tunteita luovassa työssä Taideteollisessa korkeakoulussa.

 

Välitapaaminen ja lopputapaaminen

Mentorointikausi jatkuu ryhmien sopimassa aikataulussa kevään aikana.

Kaikkien yhteisessä välitapaamisessa ke 21.4.2021 klo 13–16 vaihdetaan ryhmien kuulumisia, opitaan toisiltamme ja sparrataan etenemistä esiin nousseiden kysymysten kautta. Mentorointiohjelma päättyy yhteiseen lopputapaamiseen ke 22.9. klo 13–16, jolloin keskustellaan kokemuksista ja yhdessä opitusta.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN VERTAISMENTOROINTIIN

Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoitamme mukaan päässeille henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää