Uutiset

Taide

17.12.2013

Hevoslinja Hki–Turku–Hki

Ratsastustaidoton ja eläinkammoinen kaupunkilaistaiteilija Eero Yli-Vakkuri aikoo luoda hevosreitin Helsingin ja Turun välille: ”Hevosille pitää valmistaa tallit Stokkan kellon alle ja Ikean on tarjottava hyllytavarana korsirehua”, vaatii Yli-Vakkuri.


”Aiomme ratsastaa hevosella Helsingistä Turkuun – ja se on tulevaisuus!”

– Eero ja Jesse

Eero ja Jesse kuvailevat projektiaan itse historian elävöittämishankkeeksi, joka valmistaa meitä tulevaisuuteen. Kyse on taiteellisen utopian luomisesta, kuvailusta ja testaamisesta. Projekti huipentuu harjoitteeseen, jossa ratsastetaan suurkaupungista toiseen. Uuden oudon kokemuksen aiheuttamat tuntemukset kirjoitetaan auki ja dokumentoidaan videoin ja kuvin.

Eero kirjoitti apurahahakemuksessaan: ”Projekti tutkii ratsastusharrastuksen synnyttämiä “uusia” ajattelun kategorioita.” Myöhemmin hän on selventänyt tätä seuraavasti: ”Se oli aika älytön heitto. Isosummaisessa apurahahakemuksessa oli vaikea myöntää, että projektin esituotannon punainen lanka on, että “taiteilija fiilistelee ratsastusta ja kirjoittaa siitä blogiin” (vaikka juuri siitä on kyse – ja juuri se on siistiä nykytaidetta). Edeltävät kappaleet vaikuttaa olevan suunnattu vakavalle taideyleisölle – Joka on tottunut katsomaan maalaustaiteita museoissa eikä lähtökohtaisesti koe, että tekeminen taiteessa on samaa kuin ajattelu filosofiassa.”