Uutiset

Apurahat

16.06.2017

Haussa rohkeita avauksia syyskuussa

Koneen Säätiön hakuaika kestää kaksi viikkoa: haku käynnistyy perjantaina 1. syyskuuta ja päättyy perjantaina 15. syyskuuta 2017 klo 16 Suomen aikaa.


Apurahoja myönnetään tieteeseen ja taiteeseen sekä taidetta ja tiedettä yhdistäviin hankkeisiin. Samassa yhteydessä järjestetään myös kaksi teemahakua: Naapuridialogit ja Ekologiset kompensaatiot yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Tarkempia ohjeita hakemisesta löytyy ohjeista apurahan hakijalle

Kokosimme alle joitakin tärkeitä muutoksia edelliseen vuoteen.

Hakuaika on kaksi viikkoa Apurahahaku alkaa 1.9. ja päättyy perjantaina 15.9.2017 klo 16 Suomen aikaan. Vain määräaikaan mennessä verkkopalvelun kautta lähetetyt hakemukset otetaan käsittelyyn.

Määräaikaan mennessä lähetettyjen hakemuksien liitteitä voi täydentää verkkopalvelussa 18.9. asti Hakemus pitää lähettää määräaikaan mennessä eli 15.9. klo 16 Suomen aikaa. Määräaikaan mennessä lähetettyjen hakemuksien liitteitä voi kuitenkin vielä lisätä ja muokata maanantaihin 18.9.2017 klo 16 asti. Hakemuksia ei voi muokata hakuajan päättymisen jälkeen muilta osin.

Apurahaluokat vuoden 2017 haussa

  • apuraha 1: uran alussa (tieteessä väitöskirja) 2 400 euroa / kk (28 800 €/vuosi)
  • apuraha 2: keskivaiheilla (tieteessä post doc) 2 800 euroa / kk (33 600 €/vuosi)
  • apuraha 3: kokenut tekijä (tieteessä dosenttitasoinen) 3 500 euroa / kk (42 000 €/vuosi).

Samalla hakemuksella ei voi hakea sekä monivuotista apurahaa että ponnistusapurahaa Edellisenä vuonna hakija saattoi hakea monivuotista apurahaa ja ilmoittaa samalla kiinnostuksestaan ponnistusapurahaan, jos monivuotista rahoitusta ei myönnetä. Koska ponnistusapurahan ja monivuotisen apurahan työsuunnitelmat ja budjetit ovat hyvin erilaiset, ei tänä vuonna samalla hakemuksella voi enää hakea molempia. Hakijan on hakemuksessa valittava, haetaanko apurahaa monivuotiselle hankkeelle, alle vuoden mittaiselle hankkeelle vai ponnistusrahaa hankkeen kehittelyyn tai pilotointiin.

Hakija saa hakemuksessaan koodin, joka hänen pitää lähettää mahdolliselle lausunnonantajalleen. Hakija ohjeistaa lausunnonantajaa antamaan lausuntonsa lausuntojen verkkopalvelussa. Hakijan on annettava lausunnonantajalle hakemuksessa saamansa koodi, jonka avulla lausunto ohjautuu oikeaan hakemukseen. Lausunnon voi lähettää jo ennen kuin hakija on lähettänyt hakemuksensa.