Uutiset

Apurahat

26.08.2019

Etsimme jälleen rohkeita avauksia! Apurahahaku käynnissä 1.–15.9.2019

Koneen Säätiön yleinen apurahahaku tieteen ja taiteen hankkeisiin alkaa sunnuntaina 1. syyskuuta ja jatkuu sunnuntaihin 15.9. klo 16.00 asti.


Koneen Säätiö myöntää pian käynnistyvässä apurahahaussa tukea tieteeseen, taiteeseen sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin.

Säätiö etsii rohkeita avauksia, millä tarkoitamme kykyä katsoa toisin ja kyseenalaistaa. Uskomme, että näin lisäämme ymmärrystämme maailmasta. Käsitykseemme rohkeudesta kuuluvat kokeilevuus, keskeneräisyys ja ennalta määrittelemättömyys. Annamme myös apurahanhakijalle vapauden määritellä, mitä hänelle hankkeessaan tarkoittaa rohkeus. Kannustamme monialaiseen yhteistyöhön.

Tieteen ja taiteen apurahojen lisäksi haettavana ovat Lauttasaaren kartanon residenssipaikat suomalaisille tieteen ja taiteen toimijoille, jotka haluavat kutsua kansainvälisen ammattilaisen työskentelemään kanssaan Suomessa. Rahoitusta ympäristövastuullisia kohtaamisia varten voi hakea säätiön piirissä olevien apurahansaajien erillishaussa. Myös säätiön yleisessä haussa toivomme hakijoiden huomioivan ympäristövastuullisuuden matkustamisessa.

On tärkeää, että luet hakuohjeet huolellisesti ennen hakemuksen kirjoittamista. Perehdythän niihin Apurahanhakijalle-osiossa verkkosivuillamme!

Hae apurahaa apurahojen verkkopalvelussa.

Haku päättyy sunnuntaina 15.9. klo 16.00.

 

Apurahahaun avoimet ovet

Järjestämme apurahahaun avoimet ovet keskiviikkona 11.9. klo 14–17 Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10, Helsinki). Tilaisuudessa annamme neuvontaa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta. Tervetuloa!

 

Lauttasaaren kartanon residenssihaku

Lauttasaaren kartanon residenssipaikkaa voivat hakea vieraidensa käyttöön suomalaiset taiteen ja tieteen toimijat, jotka haluavat kutsua Suomeen yhteistyöprojektia varten ulkomaisen taiteen tai tieteen asiantuntijan. Residenssipaikkaan kuuluvat asunto Lauttasaaren kartanon pihapiiriin kuuluvassa Punaisessa huvilassa ja työskentelyapuraha, tarpeen mukaan apuraha kutsuvalle taholle vierailun muiden kulujen kattamiseksi ja tarpeen mukaan työskentelytila.

Lauttasaaren kartanon residenssitoiminnalla pyritään luomaan syvällistä yhteistyötä paikallisten ja kansainvälisten taiteen ja tieteen ammattilaisten välille. Residenssi tukee toimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja kansainvälistymistä mahdollistamalla ulkomaisten taiteen ja tieteen asiantuntijoiden asuminen ja työskentely Suomessa.

Residenssiin voi hakea 1–4 kuukaudeksi huhtikuusta 2020 huhtikuulle 2021. Hakemuksessa pyydetään esittämään toive residenssin pituudesta ja ajankohdasta.

 

Erillishaku ympäristövastuullisille kohtaamisille

Säätiön jo tukemille apurahansaajille sekä vuonna 2020 Saaren kartanon residenssiin saapuville taiteilijoille järjestämme ympäristövastuulliseen kohtaamiseen kannustavan erillishaun.

Haussa voi hakea rahoitusta lentomatkustamista kestävämpään matkustamiseen, joka on usein lentämistä kalliimpaa, tai virtuaalikonferenssien ja -kokousten järjestämiseen. Matkan, konferenssin tai muun vastaavan toiminnan aikana säätiön rahoituskauden tulee olla vielä käynnissä.

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

  • Koneen Säätiön verkkosivut: ohjeita apurahanhakijalle
  • koneensaatio@koneensaatio.fi, (09) 260 0617 (ma–to 11–15)
  • Voit kysyä hakemukseesi liittyviä kysymyksiä myös apurahojen verkkopalvelun chatissa. Chat päivystää hakuaikana ma–pe 11–15 ja viimeisenä hakupäivänä sunnuntaina 15.9. klo 11–16.