Uutiset

Henkilökunta

23.02.2023

Apurahat+ -ohjelmaa luotsaavalle Johanna Fredrikssonille apurahansaajan arki on tuttua

Johanna Fredriksson on aloittanut työt ohjelmakoordinaattorina Koneen Säätiössä tammikuussa, vastuualueenaan Apurahat+ -ohjelma.

Johanna on luonut pitkän uran kulttuurimaailmassa, ja opiskellut kulttuurituotantoa ammattikorkeakoulussa ja taidehallintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Ennen Koneen Säätiötä hän työskenteli Museoviraston Museoalan kehittäminen -yksikössä koordinoimassa EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamaa MOI! Museums of Impact -hanketta. Hankkeessa kehiteltiin itsearviointimallia eurooppalaisille museoille, jonka avulla museot voivat pohtia yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan ja sen kehittämistä.

“Malli toimi matalan hierarkian keskustelutyökaluna, joka ei olekaan ihan itsestäänselvyys monessa Euroopan maassa.”

Ennen tätä Fredriksson on työskennellyt vapaalla taidekentällä työryhmissä ja yhdistyksissä. Hän on koordinoinut projekteja, järjestänyt tapahtumia ja työskennellyt tiiviisti taiteilijoiden tuotantojen parissa.

“Koska taidekenttä on vahvasti riippuvainen apurahoista ja hanketyöstä, olen kerryttänyt paljon kokemusta apurahojen hakemisesta ja hankkeissa työskentelystä. Apurahansaajan arki on sillä tavalla hyvin tuttua minulle. Toivon, että Apurahat+ -ohjelman kautta saan auttaa parantamaan apurahansaajien työskentelyedellytyksiä.”

Kolme kysymystä ohjelmakoordinaattorille

Millaista on ollut aloittaa Koneen säätiössä?
Koneen Säätiössä aloittaminen on tuntunut tosi hyvältä. Kaikki ovat täällä niin ystävällisiä ja tuntuvat välittävän kovasti kaikista apurahanhakijoista ja -saajista. Välittämistä tarvitaan enemmän kaikkialla!

Mitä tykkäät puuhailla vapaa-ajalla?
Talvella teen aika vähän, haaveilen lähinnä hitaista matkoista ja odotan kevättä. Kesällä ja syksyllä vietän vapaa-aikaa Turunmaan saaristossa, josta olen myös kotoisin. Korppoossa on kiva puuhailla kaikenlaista, yritän ainakin ehtiä valmistamaan vähän omenasiideriä tai omenasiiderietikkaa.

Mikä leivonnainen olisit?
Leivonnaisiin liittyy yleensä joku tunnettu henkilö, johon en välttämättä halua samaistua. Mutta jos olisin leivonnainen, sisältäisin ainakin kermaa ja ehkä myös suklaata. Suklaa auttaa muutenkin selviämään talven yli, niin sitä suosittelen kaikille, jotka kamppailevat talven kanssa.