Uutiset

Apurahat

24.01.2018

Apurahansaaja: ilmoittaudu kevään koulutuksiin!


Miten tutkimuksesi kiinnostaisi mediaa? Miten suurelle yleisölle kirjoitetaan? Mistä löydät motivaatiota ja työn merkityksen? Haluamme tarjota apurahansaajillemme mahdollisuuksia tavata toisiaan, verkostoitua, ideoida yhdessä uutta, antaa työkaluja työssä jaksamiseen ja uusien taitojen oppimiseen. Tarjoamme apurahansaajillemme erilaisia koulutuksia, jotka tukevat työskentelyä. Kutsumme tätä Apurahat+ -periaatteeksi: apurahat ja vähän lisää. Katso kaikki kevään tulevat koulutukset ja valitse niistä itsellesi mieleisimmät. Varaa paikkasi pian, useat ovat jo melkein täynnä! 

VAIKUTA VIESTINNÄLLÄ -VALMENNUSPÄIVÄ  

Tarjoamme kahdelle apurahansaajalleen mahdollisuuden osallistua Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan järjestämään ”Vaikuta viestinnällä” -valmennuspäivään Paasitornissa Helsingissä (Paasivuorenkatu 5 A) tiistaina 6.2.2018. Yhden päivän mittaisessa napakassa koulutuksessa annetaan työkaluja omasta hankkeesta kertomiseen siten, että viesti kiinnostaa niin mediaa kuin suurta yleisöä.

Koulutuksessa harjoitellaan, keskustellaan ja kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä vaikuttavasta viestinnästä. Kannustavassa ilmapiirissä käydään läpi keskeisimpiä viestinnän kysymyksiä, joita apurahansaaja kohtaa: Mitä omasta työstä kannattaa kertoa ja kenelle? Miten saan viestini julki ja mahdollisimman oikein? Kuinka toimia mediaväen kanssa ja erityisesti haastattelutilanteessa? 

Katso päivän alustava ohjelma täältäKouluttajana toimii kokenut viestintävalmentaja Camilla Ukkonen. Koulutukseen kuuluu ennakkoharjoituksena tehtävä tiedote tai blogikirjoitus, josta kouluttaja antaa kirjallisen palautteen. Hae mukaan mahdollisimman pian, viimeistään torstaihin 25.1. klo 16 mennessä tästäIlmoitamme valituille henkilökohtaisesti.

VALMENNUSAAMUPÄIVÄ KUKA-PALVELUN KÄYTTÖÖN  

Mietitkö sinäkin, miten toimittajat löytäisivät tutkimusaiheesi ja kiinnostuisivat tiedostasi? Haluaisitko oppia viestimään toimittajille kiinnostavalla tavalla?

Tarjoamme tieteen apurahansaajille mahdollisuuden liittyä Kuka-palveluun, jonka avulla voit helposti ja nopeasti nostaa toimittajille esille tiedeaiheita. Kukan kautta voit tuoda toimittajille uutta tietoa ja näkökulmia ja kirjoittaa heittoja eli lyhyitä puheenvuoroja, joihin toimittajat voivat tarttua. Kuka-palvelussa on jo yli 1500 median moniäänisyydestä innostunutta asiantuntijaa ja toimittajaa. Medioista Kukaa käyttävät mm. Helsingin Sanomat, Yle, Kauppalehti, Aamulehti, Kaleva, Karjalainen ja Tekniikka&Talous. Koulutuksessa opit, miten toimittajat toimivat, miten toimittajan kiinnostus herätetään ja miten toimittajan kanssa kannattaa toimia. Lisäksi saat Kukan käyttöösi helposti ja nopeasti.

Järjestämme ilmaisen koulutuksen Kukan käytöstä Koneen Säätiön Kamarissa (Tehtaankatu 21 B) perjantaina 9.2. klo 9.30–12.30. Ilmoittaudu koulutukseen 2.2. mennessä tästä. Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta. 

LUOVAN TYÖN HAUTOMO -TYÖPAJA: SISÄINEN MOTIVAATIO JA TYÖN MERKITYS 

Mistä saat työssäsi iloa? Tunnistatko vahvuutesi työssäsi? Mitkä ovat motivaatiosi lähteitä?

Suuren suosion saaneet työpajat ovat täyttyneet yli kapasiteetin, joten päätimme järjestää viimeisestä työpajasta vielä toisen session, jotta kaikki ilmoittautuneet mahtuvat mukaan. Sarjan viimeisessä työpajassa on aiheena sisäinen motivaatio ja työn merkitys. 

Vielä muutama osallistuja mahtuu lisätyöpajaan, joka järjestetään keskiviikkona 7. helmikuuta. Jos olet kiinnostunut, ilmoittauduthan nopeasti. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä ja vahvistamme pääsyn henkilökohtaisesti. Valmentaja Virpi Haaviston vetämä työpaja järjestetetään keskiviikkona 7.2. klo 14–16 Koneen Säätiön Kamarissa (Tehtaankatu 21 B 45, 5. kerros, Helsinki). Ilmoittaudu mukaan tästä. 

TYÖPAJA VERTAISMENTOROINTIIN: SPARRAUSTA OMAAN TYÖSKENTELYYN 

Haluaisitko saada työssäsi tukea kokeneemmalta kollegalta? Kiinnostaisiko sinua toimia mentorina tuoreemmalle tutkijalle tai taiteilijalle?

Kannustamme apurahansaajiamme keskinäiseen vuorovaikutukseen, ja yksi oiva keino siihen on vertaismentorointi. Työpajassa tutustutaan vertaismentoroinnin periaatteisiin ja saadaan työkaluja mentorointiin ja mentorointiparien ja -ryhmien muodostamiseen. Järjestämme 15. helmikuuta klo 14–16 työpajan mentoroinnista kiinnostuneille. Työpajaa ohjaa valmentaja Virpi Haavisto. 

Ilmoittaudu mukaan tästä. 

AJATUKSET LENTOON KAMARISSA, APURAHANSAAJIEN OMASSA TYÖTILASSA 

Apurahansaajanamme voit järjestää omia, hankkeeseen liittyviä tilaisuuksia ilmaiseksi noin 60 neliön tilassamme Tehtaankadulla Helsingin Punavuoressa.

Kamari on vapaasti muunneltava tila, jossa voi järjestää esimerkiksi seminaarin tai keskustelutilaisuuden, hankkeen palaverin tai verkostoitumistilaisuuden. Kamarin voi varata vähintään yhdeksi tunniksi ja enintään yhdeksi päiväksi kerrallaan. 

Lyhyt ohje Kamarin käyttöön  

  • Tee varauspyyntö Kamariin ajanvarauskalenterilla. 
  • Varauksesi astuu voimaan, kun olemme vahvistaneet varauksen sähköpostilla. Vahvistamme varauksen viikon sisällä varauksen lähettämisestä. 
  • Käyttäjän tulee huolehtia, että Kamari pysyy siistinä. Muista siivota jälkesi, viedä roskat, pyyhkiä liitutaulu ja kasata tuolit. Muistilista löytyy Kamarista. 
  • Kamari sijaitsee kerrostalossa, joten tilaisuudet eivät saa aiheuttaa melu- tai muuta haittaa muille kerrostalon asukkaille. 

Nähdään keväällä koulutuksissa!