Uutiset

Apurahat

31.08.2018

Apurahahaku käynnistyy!

Koneen Säätiön vuoden 2018 apurahahaku on avoinna 1.–15. syyskuuta. Haku päättyy 15. syyskuuta kello 16 (EEST). Apurahaa haetaan verkossa säätiön hakupalvelussa. Tutustuthan ennen hakemista huolellisesti apurahanhakijan ohjeisiin.


Säätiö myöntää apurahoja tieteeseen, taiteeseen sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin. Kannustamme monialaisiin hankkeisiin sekä toimittajien ja tutkijoiden yhteistyöhön. Valinnoissa painottuvat ehdotukset, jotka pyrkivät toisin katsomiseen ja kyseenalaistavat vallitsevia käsityksiä.

Tänä vuonna olemme pyrkineet avaamaan erityisesti hakemuksia arvioivien tieteen ja taiteen asiantuntijoiden työtä. Katso Arvioijan vinkit apurahahakuun -video. Lisää täsmävinkkejä hakemuksen hiomiseen annamme tulevan kahden viikon aikana säätiön kanavissa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

 

Elintärkeät naapurimme -teemahaku kutsuu tarkastelemaan ihmisen suhdetta toisiin eliöihin

Yleisen apurahahaun lisäksi järjestämme Suomen muuttuvat naapuruudet -ohjelman kolmannen teemahaun Elintärkeät naapurimme, jossa naapuruussuhteet laajennetaan käsittämään inhimillisten ja sosiaalisten toimijoiden suhteet myös ei-inhimillisiin biologisiin olentoihin. Teemahaussa tarkastellaan ihmisen suhdetta meitä ympäröivään monimuotoiseen joukkoon toisia eliö- ja eläinlajeja yksilöiden, yhteisöjen ja organisaatioiden tasolla sekä niin valtioiden kuin globaalilla tasolla.

Lue lisää teemahausta

 

Lauttasaaren kartanon residenssi mahdollistaa tieteen ja taiteen toimijoille työskentelyn kansainvälisen asiantuntijan kanssa

Lauttasaaren kartanon pihapiirissä sijaitsevaan Punaiseen huvilaan on kunnostettu residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Residenssipaikkaa, johon kuuluu myös työskentelyapuraha, voivat hakea vieraidensa käyttöön suomalaiset taiteen ja tieteen toimijat, jotka haluavat kutsua Suomeen yhteistyöprojektia varten ulkomaisen taiteen tai tieteen asiantuntijan.

Lauttasaaren kartanon residenssitoiminnalla pyritään luomaan syvällistä yhteistyötä paikallisten ja kansainvälisten taiteen ja tieteen ammattilaisten välille. Residenssiin voi hakea 1–4 kuukaudeksi.

Lue lisää residenssihausta

 

Tule mukaan viimeistelemään hakemuksesi!

Ensi viikon torstaina 6. syyskuuta klo 10–16 järjestettävässä viimeistelypajassa jaetaan vinkkejä apurahahakemuksen viilaamiseen ja vertaissparraukseen muiden hakijoiden kanssa. Kahvila Puhuriin voi vetäytyä viimeistelemään omaa hakemusta kahvin ja teen voimin – kahvilassa on koko päivän alennuksia hakijoille. Viimeistelypajan kesto on kaksi tuntia, ja sessiot alkavat klo 10, 12 ja 14.

Muutama paikka jäljellä – ilmoittaudu nopeasti!

 

Palvelemme apurahakysymyksissä puhelimitse, sähköpostitse ja chatissa

Palvelemme apurahan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse, sähköpostitse ja hakupalvelun chat-viestipalvelussa. Viikonloppuisin emme vastaa kysymyksin lukuun ottamatta viimeistä hakupäivää lauantaina 15. syyskuuta, jolloin palvelemme hakupalvelun chat-viestipalvelussa klo 12–16.

 

Paljon onnea hakuun!