Tarinat ja julkaisut

Podcastit

03.10.2019

Rajanylityksiä-podcast, osa 1: Miltä työväenluokkaisuus tuntuu kehossa?

Koneen Säätiön podcast jatkuu taas! Podcast on nyt saanut nimekseen Rajanylityksiä. Toimittaja Veera Luoma-ahon opastuksella ylitetään tieteen ja taiteen raja-aitoja, hakeudutaan odottamattomiin kohtaamisiin ja etsitään uusia näkökulmia.


Rajanylityksiä-podcast vie kuulijan viiden erilaisen, Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen mukaan tutkimuksen ja taiteen teon välillä hieman yllättävällekin matkalle. Tehdäänkö tällaistakin ja saako näinkin ajatella? Rajanylityksiä -podcastia toimittaa Veera Luoma-aho.

Ensimmäisessä jaksossa kysytään, mitä työväenluokkaisuus 2020-luvulla merkitsee ja miten luokkatausta tulee näkyväksi ruumiissa. Kysymyksiä pohtivat tanssitaiteilijat Laura Lehtinen ja Elsa Heikkilä, ja samoihin asioihin pureutuu heidän vetämänsä Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke. Mitä uutta se kertoo meille luokasta ja sen vaikutuksesta omaan kehoon?

Rajanylityksiä-podcastin ensimmäinen teemakausi oli nimeltään Uusi naapuri. Sen viidessä jaksossa etsittiin vastauksia kysymyksiin siitä, mitä kaikkea naapuruus nykyään tarkoittaa. Kuuntele Uusi naapuri -jaksoja.

Podcastia voi kuunnella tämän sivuston lisäksi Spotifyssä, iTunesissa ja Soundcloudissa. Julkaisemme uusia jaksoja kahden viikon välein loka-marraskuussa 2019.

 

Kuuntele podcastin ensimmäinen jakso: Miltä työväenluokkaisuus tuntuu kehossa?