Tarinat ja julkaisut

19.10.2016

Hippolytessä näyttely telakkateollisuudesta

Lokakuun ajan Valokuvagalleria Hippolytessä on koettavissa Saaren kartanon ja Hippolyten neljäs yhteistyönäyttely. Vuonna 2016 esillä ovat Saaren alumnit Nadija Mustapić ja Toni Meštrović ja heidän näyttelynsä ”The Quotas of Pride”.

Torstaina 6.10.2016 vietettiin Galleria Hippolytessä kahden Saaren alumnin, mediataiteilijoiden Nadija Mustapićin ja Toni Meštrovićin näyttelyn avajaisia. Videoinstallaatioista koostuva The Quotas of Pride -näyttely kertoo laivanrakennuksen ja telakkateollisuuden murroksesta sekä Suomessa että Kroatiassa. Viisikanavainen Moment of Silence on toteutettu laivanvarustamoilla Splitissä ja Rijekassa. Hippolyte Studiossa puolestaan on esillä Nadija Mustapićin osin myös Saaren kartanossa työstämä teos Do I Love My Job?, jossa työtä varustamolla katsotaan kahden hitsaajana työskentelevän naisen silmin.

Näyttelyn avasi Valokuvataiteilijoiden liiton hallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Koskentola.  Paikalla olivat luonnollisesti myös taiteilijat itse sekä mynämäkeläinen Minna Herrala, joka toimii hitsaajana Turussa Meyerin telakalla ja esiintyy Mustapićin teoksessa. – Rakastan työtäni, kertoi Herrala avajaisyleisölle ja vastasi samalla teoksen nimessä esitettyyn kysymykseen.

Näyttely on osa Saaren kartanon ja Galleria Hippolyten yhteistyötä. Yhteistyön ansiosta Saaren kartanon kansainvälisillä residenssivierailla on jo neljättä kertaa mahdollisuus esitellä työtään suomalaisyleisölle. Aikaisemmissa näyttelyissä on nähty muun muassa lontoolaisen Oreet Ashreyn ja kanadalaisen Bill Burnsin taidetta. Tämänhetkinen The Quotas of Pride -näyttely on avoinna 23.10. asti

Lue myös taiteilijoiden haastattelu YLE:n sivulta: http://yle.fi/uutiset/3-9214390.

 

Nadija Mustapić ja Toni Meštrović ”The Quotas of Pride” 7.–23.10.2016

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE Yrjönkatu 8-10 sisäpiha, 00120 Helsinki Näyttelyt avoinna ti-pe 12–17, la, su 12–16