Tarinat ja julkaisut

Pitkät jutut

12.10.2017

Helsingin Feministinen Salaseura (HFS) etsii kollektiivisen työskentelyn työkaluja

Vuonna 2014 perustettu Helsingin Feministinen Salaseura (HFS) on feministisistä kysymyksistä kiinnostunut taiteilijakollektiivi, joka etsii epähierarkkisia työskentelytapoja eri taiteenaloja ja tiedettä yhdistellen. HFS tuottaa myös esityksiä ja muita ulostuloja vaihtelevilla kokoonpanoilla.

Kollektiivin jäsenet ovat näyttelijä Iida-Maria Heinonen, sukupuolentutkija ja ohjaaja Olga Palo, kuvataiteilija Karoliina Hellberg, valokuvaaja Katri Naukkarinen, näyttelijä-käsikirjoittaja Amanda Palo, näyttelijät Saara Kotkaniemi, Kreeta Salminen, Noora Dadu ja Piia Peltola sekä viestinnän suunnittelija Anna Vanninen.

”HFS on toiminut nyt jo yli kolme vuotta jäsentensä olohuoneissa ja keittiöissä, kahviloiden nurkissa ja siellä täällä. Pitkien yhteisten jaksojen löytäminen on hankalaa, ja tästä syystä Saaren kartanon kaltaiset mahdollisuudet ovat ryhmämme olemassaolon kannalta elintärkeitä. Saaren kartanossa etsimme muun muassa konkreettisia työkaluja kollektiiviseen työskentelyyn. Kuinka tulla todella inklusiiviseksi ja tasa-arvoiseksi taidekollektiiviksi taidemaailmassa, jossa individualismi ja auter-ajattelu jylläävät? Jotta taidekenttä pysyy elävänä ja keskustelu virkeänä, täytyy joillain olla aikaa paneutua siihen ilman tulosvastuuta. Tämä kiinnostaa meitä nyt”, työryhmä toteaa.