Tarinat ja julkaisut

08.12.2015

Halat hisar – liveroolipeli vaihtoehtohistoriassa

Halat hisar – piiritystila -liveroolipelissä eletään kahden päivän ajan vaihtoehtohistoriallisessa maailmassa: Palestiinan viimeisen sadan vuoden tapahtumat ovatkin suomalaisten todellisuutta. Pohjoismaat ovat sotien ja diktatuurien runtelemia ja arabimaat demokraattisia ja rikkaita. Suomalaiset osallistujat elävät miehityksen ja omien poliittisten liikkeiden ristipaineessa, ja palestiinalaiset pelaavat ihmisoikeustyöntekijöitä, toimittajia ja muita ulkopuolisia.

Pohjoismaisen roolipelaamisen seuran hankkeessa ideana ei ole tehdä politiikkaa, vaan antaa osallistujien itse löytää toiseen ympäristöön kuulumisen kokemus.

”Larppi on syvän kokemisen taidetta” – pelityöryhmän jäsen Kaisa Kangas

Peli tehdään yhdessä palestiinalaisten kanssa. ”Poliittisessa larpissa on erityisen tärkeää, että mukana suunnittelussa on ihmisiä, jotka oikeasti elävät tai ovat eläneet siinä todellisuudessa. Muuten larpista voi tulla muiden ennakkoluulojen todentuma. Larppi on yhdessäluomista”, jatkaa seuran puheenjohtaja Juhana Pettersson.

Pelin kuvitteelliset tapahtumat sijoittuvat Helsingin yliopiston kampukselle, miehitetyille suomalaisalueille, ja itse peli pelataan Otavan opistolla. Ensi kesän larpin pohjana on vuonna 2013 järjestetty Halat hisar. Tekijöiden tavoitteena on, että merkittävä osa osallistujista on sellaisia, jotka eivät ole larpanneet aikaisemmin.

Halat hisar -larpin suomalaiseen työryhmään kuuluvat muun muassa toimittaja, larpintekijä ja roolipelisuunnittelija Maria Pettersson, Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry:n toiminnanjohtajana Juhana Pettersson sekä matemaatiikan tohtori, kirjoittaja ja tieteen popularisoija Kaisa Kangas.

Yhteyshenkilö: Juhana Pettersson, jlp(at)iki.fi, puh. 045 123 99 81