Sophie Deligiannaki

Kuvataiteilija & kuraattori

Saaren kartanon residenssissä aion jatkan työtäni monikielisen Helsinki Open Waves (HOW) -alustan kuraattorina (www.helsinkiopenwaves.com). Jatkan HOW:n uuden kuratoidun osion rakenteen työstämistä, jossa tutkitaan kieliä kollektiivisen muistin ja perinnön välittäjinä. Samalla keskityn taideprojektiini, jossa käsittelen kahden runoilijan välillä olevaa kuvitteellista vuorovaikutusta sotien välisenä aikana. Hankkeessa tutkin runoilijoiden maailmaa heidän runojensa, erilaisten tekstien sekä ääni- ja kuvataideteosten kautta.

Sen lisäksi aion tutkia Saaren kartanon ympäristöä, lukea, kirjoittaa, tallentaa syksyn ääniä ja tehdä muistiinpanoja vuodenaikaan liittyvistä ajatuksistani nykyistä projektiani varten. Toivon, että päivittäinen vuorovaikutus luonnon kanssa vaikuttaa minuun sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla. Haluaisin tutustua paikalliseen elämään ja toivon, että se on valaiseva kokemus minulle.

SOPHIE DELIGIANNAKI (s. 1989, Ateena) on Suomessa asuva monialainen taiteilija. Sophie yhdistää teoksissaan usein runoutta luontoon ja pyrkii rakentamaan runollisen sillan naisten runouden ja ympäristötietoisuuden välille. Hän on innostunut kirjansidontataiteen tekniikoista, maalauksessa, kollaaseista, runoudesta ja liikkuvista kuvista. Tällä hetkellä hän toimii Helsinki Open Wavesin (HOW) kuraattorina.