Marjukka Erälinna

sirkustaiteilija

mjukka

Työstän residenssissä materiaalia AYFL? (Are You Feeling Lucky?) -teokseen, joka tulee ihmisten ilmoille vuoden 2018 aikana. AYFL?:n ydin on elämän sattumanvaraisuudessa; siinä miten asiat joskus etenevät juuri oikeaan aikaan juuri oikeaan suuntaan, ja toisinaan taas kaikki tuntuu tahmealta törmäillessämme sietokykymme rajoja hipoviin vastuksiin. Työvälineeni on rengastrapetsi, jolla tutkin kaaosta ja harmoniaa.

Tavoitteeni on nauttia työskentelystä ja rohkaista itseäni etenemään niihinkin suuntiin, joiden kohdalla oloni on epävarma ja eksynyt. Pyrin asettamaan mahdollisimman vähän ennakko-odotuksia sille mitä työskentely tuottaa. Tällä hetkellä ajatuksissani on jonkinlainen melko pelkistetty fyysinen runo rengastrapetsilla. Saatan kuitenkin residenssin edetessä löytää itseni yhtä hyvin hilpeiksi puutarhajuhliksi muuttuneesta harjoitustilasta, jonne kutsun ihmisiä juhlistamaan elämän hetkellisyyttä kanssani.

Etsin residenssissä kaaoksen ja harmonian inhimillisiä ilmenemismuotoja kokeellisen sirkustaiteen hengessä. Luvassa on siis todennäköisesti paljon epätietoisuutta ja mahdollisesti joitakin oivalluksen hetkiä.