Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Esitystaide, performanssi

Gabriela Muñoz

esitystaiteilija

Gabrielalla on kokemusta teatterista, sirkuksesta ja oopperasta.Hän on valmistunut Lontoon kansainvälisestä esittävän taiteen koulusta (LISPA), jossa opetus perustuu Jacques Lecoqin pedagogiaan. Valmistumisen jälkeen hän suoritti kaksivuotiset jatko-opinnot ja vuoden koulutuksen Lontoon School of Physical Theatre:ssa.

Vuonna 2009 hän perusti Clown Me In -seurueen libanonilaisen kollegansa Sabine Choucairin kanssa ja on tehnyt vapaaehtoistyötä Clowns Without Borders -järjestössä Yhdysvalloissa vuodesta 2011 alkaen.

Hän on pitänyt klovnerian ja tarinankerronnan työpajoja Meksikossa, Libanonissa, Syyriassa, Jordaniassa, Intiassa, Indonesiassa, Brasiliassa, Ruotsissa, Kolumbiassa, Filippiineillä, Isossa-Britanniassa ja New Yorkissa.

Gabriela oli mukana Emmy-palkitun Brian Bernhardin dokumentissa A Fool’s Idea New Yorkissa vuonna 2009.

Vuonna 2010 hän sai valmiiksi ensimmäisen klovniesityksensä. Hän on kiertänyt Perhaps Perhaps Quizás -esityksen kanssa Meksikossa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa, Ranskassa, Ruotsissa, New Yorkissa, Kolumbiassa, Brasiliassa ja Georgiassa.

Hänen toinen klovniesityksensä valmistui helmikuussa 2015. Sille myönsivät tukea Efiteatro ja Co-Productions, ja se sai ensi-iltansa Mexico Cityssä.

Sitä ovat esittäneet Teatro Milan ja Teatro de la Ciudad Esperanza Iris yhteistyössä latinomusiikin Grammy-voittajan Natalia Lafourcaden kanssa.

LIMBO ON KOLMINÄYTÖKSINEN KLOVNIESITYS.

Lähestyn nyt uudesta näkökulmasta esitystä, jonka kirjoitin ja ohjasin ja jossa esiinnyin. Se on suurtuotanto, joka toteutettiin Efiteatro-apurahan avulla. Minulla oli 30 esitystä Teatro Milanissa Mexico Cityssä. Nyt tarkoituksenani on tehdä siitä kiertävä esityseli pientuotanto, joka on kuitenkin yhtä vaikuttava kuin suurtuotanto. Haluan palata perusasioihin, esityksen ytimeen ja sydämeen. Se on hyvin henkilökohtainen kertomus, joten nyt haluan siihen toisenlaista kosketuspintaa.

Limbo on matka elävien ja kuolleiden rinnakkaiseen maailmaan – mielikuvitusmaailmaan, joka on samalla hyvin totta.

Klovnerian myötä olen havainnut, että meitä eivät erota rajat, sukupuoli, uskonto, asema eikä edes kieli. Pohjimmiltamme olemme samanlaisia: tunnemme, kärsimme, nauramme, pelkäämme ja haluamme rakastaa ja tulla rakastetuksi.Työni keskittyy tähän mahdollisuuteen. Siksi olen yrittänyt työskennellä mahdollisimman monessa paikassa. Haluan osoittaa periaatteeni todeksi. Olen esiintynyt monissa maissa, joissa kulttuurit ja eroavaisuudet sulautuvat yhteen. Muokkaan esitystäni niiden pohjalta, jotta se koskettaa ihmisiä aidosti. Kokemukseni ovat osoittaneet, että olosuhteista huolimatta yritämme rakentaa siltoja. Klovneria on minun tapani rakentaa myötätunnon siltoja ja muistuttaa, että ihmiskunnan on opeteltava taas tuntemaan. Haluan työstää esitystä paikassa, joka avartaa aisteja ja fyysistä tietoisuutta.

CHULATHECLOWN.BLOGSPOT.FI