Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Maalaus, piirustustaide, grafiikka

Charlotte Mumm

kuvataiteilija

Kuva: Stefan Ruissen

Charlotte Mumm työskentelee useiden eri medioiden kanssa, ja hän ylittää maalaamisen, piirtämisen, veistämisen ja installaation rajoja. Työssään, joka sijoittuu abstraktiin ja figuratiiviseen, hän usein käsittelee muun muassa paradokseja, aisteja, muutoksia ja tilallisia kysymyksiä.

”Taiteellisessa työskentelyssäni haluan ajatella tilaa ja volyymiä avoimella tavalla. Minusta on mielenkiintoista ajatella, että se tehdään lisäämällä fyysisten materiaalien lisäksi siihen myös muita ”aineettomia” metodeja.

Sen vuoksi haluaisin käyttää aikaani Saaren kartanossa keskittyäkseni volyymiin ja myös kuvioihin/rakenteisiin. Volyymin luomisen ja vastaanottamisen laaja kenttä antaa mahdollisuuksia kokeilulle niin muodon (eri mediat) kuin sisällön kanssa. Samaan aikaan haluaisin uppoutua kuvioiden ja rakenteiden vastakkaisuuteen – symmetria/epäsymmetria, henkilökohtainen/neutraali, toisto/kerronta jne. Nämä alueet itsessään tai yhdistelminä mahdollistavat useita tilallisia kokeiluja – toivon löytäväni ikioman ulottuvuuteni.”

WWW.CHARLOTTEMUMM.COM