Uutiset

Saaren kartanon residenssi

08.02.2019

Yhteisötaiteen triennaali 2019: Haemme neljää yhteisötaiteen ammattilaista

Koneen Säätiön Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi järjestää tänä keväänä Yhteisötaiteen triennaalin, jonka teemana on äänenavaus. Haemme neljää yhteisötaiteilijaa mukaan toteuttamaan triennaalia kanssamme ja työskentelemään yhteisöjen kanssa residenssijaksolle 13.5.–12.6.2019. Tavoitteena on toteuttaa yhteisön kanssa taiteellinen prosessi ja teos.

Koneen Säätiön Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi järjestää tänä keväänä toisen Yhteisötaiteen triennaalin. Kolmen vuoden välein järjestettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna äänenavaus. Tapahtumassa kiinnitetään erityistä huomiota yhteisötaiteellisten prosessien tutkimiseen ja yhteisötaiteen erilaisiin ääniin. 

Touko-kesäkuussa yhteisötaiteilijat ja paikalliset yhteisöt toteuttavat eri residensseissä kuusi yhteisötaideprojektia Mynämäellä, Lempäälässä sekä Lauttasaaressa Helsingissä.  

Haemme nyt neljää yhteisötaiteilijaa mukaan toteuttamaan triennaalia kanssamme ja työskentelemään yhteisöjen kanssa residenssijaksolle 13.5.–12.6.2019. Tavoitteena on toteuttaa yhteisön kanssa taiteellinen prosessi ja teos.  

Residenssitaiteilijoista yksi (projekti 1) työskentelee Kulttuurikeskus PiiPoossa Lempäälässä (ei majoitusta). Kolme muuta taiteilijaa työskentelevät Mynämäellä (projektit 2-4) ja residenssijaksoon sisältyy majoitus Saaren kartanolla.  

Yhteisöt ja heidän toiveensa ovat: 

Projekti 1: Lempäälän kunnan henkilöstö – taiteenlaji määrittyy valitun taitelijan mukaan Projekti 2: Wirmo-Seura – tanssi/esitystaide Projekti 3: Nuorten työpaja – mediataide, videotaide, animaatio Projekti 4: Mynämäen asukkaita – esitystaide, sanataide, flash mob 

Työskentelyjakso käynnistyy yhteisellä starttijaksolla 13.–15.5.2019 (3 päivää) Koneen Säätiön ylläpitämässä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssissä Mynämäellä (sisältää majoituksen), jonka jälkeen taiteilijat työskentelevät oman yhteisön kanssa (noin 3 viikkoa).  

Yhteisötaiteen triennaali päättyy seminaariin pe–la 7.–8.6.2019 Koneen Säätiön Lauttasaaren kartanossa Helsingissä, johon taiteilija ja yhteisö valmistelevat puheenvuoron, kannanoton tai esityksen työskentelystä.  

Tehtävään valitun taiteilijan tulee sitoutua kaikkiin työvaiheisiin. Kuukauden työskentelystä maksettava kokonaispalkka on 2 800 euroa. Työnantajana toimii Koneen Säätiö / Saaren kartano. 

Hakuohje

 Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus (enintään yksi A4) sekä tiivis CV tai portfolio (pdf-muodossa), josta käy ilmi taiteellinen ja yhteisötaiteellinen työkokemuksesi viimeisen kolmen vuoden ajalta. Liitä hakemukseen tieto, mistä projekt(e)ista olet kiinnostunut. Lähetä hakemus 24.2.2019 kello 23:59 mennessä sähköpostitse osoitteilla pia.bartsch@koneensaatio.fi ja veera.lehtola@koneensaatio.fi. Kirjoita sähköpostin aihekenttään: YHTEISÖTAITEEN TRIANNAALIHAKU 2019. 

Lisätietoja:

PiiPoon residenssijakso: toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu Kulttuurikeskus PiiPoo, 0400 433 722, pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi

Koneen Säätiön Saaren kartanon residenssijaksot: yhteisötaiteilija Pia Bartsch, 040 7209735,pia.bartsch@koneensaatio.fi 

 

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen taiteilija ja -tutkijaresidenssi Mynämäellä. Sen tehtävänä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. 

Kulttuurikeskus PiiPoo tuottaa ja kehittää taide- ja kulttuuripalveluita sekä yhteisötaide- ja kulttuurihyvinvointisisältöjä ja toimintamalleja erilaisiin toimintaympäristöihin ja yhteisöihin. PiiPoolla on yli kymmen vuoden kokemus taiteellisten sisältöjen tuottamisesta, sitoutuneesta yhteistyöstä eri toimialojen kanssa sekä alueellisten ja valtakunnallisten yhteistyö- ja yhteiskehittämishankkeiden toteuttamisesta.