Uutiset

Saaren kartanon residenssi

30.01.2023

TESTING GROUNDS -podcast-sarja pohtii residenssien merkitystä ilmastokriisissä

Miten taiteilijaresidenssit voivat toimia koekenttinä uusille – ja paremmille – tavoille elää ja työskennellä ilmastokriisin yhä kiihtyessä? Tätä tarkastellaan uudessa podcastissa, joka tuo yhteen taiteilijoita, tutkijoita ja aktivisteja eri puolilta Pohjoismaita ja Skotlantia.

TESTING GROUNDS on Nordic Alliance of Artists’ Residencies on Climate Actionin eli NAARCAn tuottama podcast, jonka jokaisessa jaksossa tarkastellaan ilmastokriisiä eri taiteilijaresidenssin näkökulmasta.

Sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin tammikuun lopulla, ja siinä syvennyttiin NAARCAn toimintaan. Seuraavassa jaksossa helmikuussa lopussa matkustamme pohjoiselle napapiirille Longyearbyeniin – Artica Svalbard -taiteilijaresidenssin kotikonnuille – kuuntelemaan arkkitehdin ja antropologin välistä keskustelua siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten suhteeseen rakennettuun ympäristöönsä.

Tilaa ja käy kuuntelemassa podcast osoitteessa naarca.art/testing-grounds-podcast/ tai käytä hakusanaa ”Testing Grounds” valitsemassasi podcast-sovelluksessa.  Jokainen uusi jakso julkaistaan seuraavan seitsemän kuukauden viimeisenä perjantaina.

Podcastit ovat englanninkielisiä.

TESTING GROUNDS on Katie Revellin tuottama ja editoima ja sen alkuperäisen musiikin on säveltänyt Loris S. Sarid ja kuvituksen on luonut Jagoda Sadowska.

TIETOA NAARCASTA

Saaren kartanon taiteilijaresidenssi ja skotlantilainen Cove Park -taiteilijaresidenssi koordinoivat vuonna 2021 käynnistynyttä Nordic Alliance of Artists’ Residencies on Climate Action (NAARCA) -verkostoa. NAARCA on seitsemän taiteilijaresidenssin yhteistyö: Cove Park (Skotlanti), Saaren kartano (Suomi), Artica Svalbard (Huippuvuoret, Norja), Art Hub Copenhagen (Tanska), BAC – Baltic Art Center (Ruotsi), Skaftfell Art Center (Islanti) ja Narsaq International Research Station (NIRS) (Grönlanti). Kehitämme ja testaamme yhdessä uusia ekologisesti, sosiaalisesti, henkisesti ja taloudellisesti kestäviä elämäntapoja ja viestimme niistä. Uskomme, että taiteilijaresidenssit ovat taiteiden alalla poikkeuksellisia toimielimiä: turvallisia kokeiluympäristöjä, joissa yksityinen, ammatillinen ja julkinen elämä kietoutuvat yhteen. Lue lisää osoitteessa https://naarca.art