Uutiset

Koneen Säätiön toiminta

20.09.2017

Tervetuloa Lauluvastaanotolle Säätiöpäivän festareille 1.10.!


Koneen Säätiö tuo Säätiöpäivänä, sunnuntaina 1.10. Narinkkatorille performanssitaiteilija Heidi Kilpeläisen Lauluvastaanoton, jossa hän laulaa suomalaisia tangoja ja muita lauluja yhdelle kuulijalle kerrallaan. Neljättä kertaa järjestettävän Säätiöpäivän tavoitteena on tehdä tutuksi säätiöiden antamaa tukea taiteelle ja tieteelle.

Säätiöpäivän festareiden ohjelmassa on taide- ja tiede-elämyksiä laidasta laitaan. Säätiöpäivässä julkistetaan myös Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun voittaja. Kilpailussa etsittiin ratkaisuja, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailu on 40 suomalaisen säätiön ja rahaston yhteinen lahja satavuotiaalle Suomelle.

Heidi Kilpeläisen Lauluvastaanotolle on tervetullut jokainen, joka haluaa antautua hetkeksi henkilökohtaisen musiikkiesityksen valtaan. Kilpeläinen istuu vastapäätä kuuntelijaa ja laulaa hänelle muun yleisön katsoessa esitystä ympärillä. Kilpeläinen on valinnut esittämikseen kappaleiksi enimmäkseen suomalaisia tangoja, joita hän laulaa ilman äänentoistoa. Inhimillinen läsnäolo ja katsekontakti ovat tärkeitä esityksessä. Suomen kieltä ei tarvitse ymmärtää, sillä melodia ja laulujen tunnelma kantaa kielen rajojen yli.

Lontoossa asuva Heidi Kilpeläinen valmistui taiteen maisteriksi Central St Martins -taidekorkeakoulusta 2004 ja on siitä lähtien tutkinut musiikin ja kuvataiteen risteyskohtia sekoittamalla niitä kokonaistaideteoksiksi, joissa yhdistyvät video-, installaatio- ja performanssitaide. Hänen teoksiensa lähtökohtana on usein ihmisen ja koneen välinen suhde sekä erilaiset yhteiskunnalliset ja globaalit ongelmat, kuten epätasa-arvoisuus. Kilpeläinen on myös suunnitellut vaatteita omalle vaatemerkilleen HK119 Imaginature Collectionille sekä julkaissut musiikkia taiteilijanimellä HK119 One Little Indian levy-yhtiön kautta.

Muita esiintyjiä kaikille ilmaisessa tapahtumassa ovat mm. LihamyrskySOFA – se on fakin aitooPetteri Sariola, Sibelius-Akatemian nuoret muusikot, Arja Tiili Dance Company – Break the Fight! sekä Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu -orkesteri. Narinkkatorilla voi myös tutustua meripelastukseen ja öljyntorjuntakalustoon, pyörähtää hevoskarusellissa, leikkiä väreillä maalauspajassa tai polskia pallomeressä.

Tapahtuman järjestävät Helsingin Sanomain Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen Säätiö, Kunnallisalan kehittämissäätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliiton tutkimussäätiö, Musiikin edistämissäätiö, Orionin Tutkimussäätiö, Patricia Seppälän säätiö, Paulon Säätiö, Reijo Rautauoman säätiö, Saastamoisen Säätiö, Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Svenska litteraturskällskapet i Finland sekä Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta. 

Säätiöpäivä Narinkkatorilla Kampissa sunnuntaina 1.10. klo 11–15.

Twitter: @saatiopaiva #säätiöpäivä #stiftelsedagen