Uutiset

Apurahat

01.09.2022

Syksyn 2022 haku on auki – hae apurahaa 15.9. klo 16 mennessä!

Kuvitus: Marika Maijala

Koneen Säätiön vuosittainen apurahahaku on auki 1.–15. syyskuuta 2022. Apurahamyöntöjen tavoitteena on luoda edellytyksiä vapaalle ja moniääniselle tieteelle ja taiteelle.

Koneen Säätiön apurahaa voi hakea:

  • akateemiseen tieteelliseen työskentelyyn humanistisen, taiteellisen, yhteiskuntatieteellisen tai ympäristöntutkimuksen aloilla
  • ammatilliseen taiteelliseen työskentelyyn kaikilla taiteen aloilla
  • monialaiseen tiedettä ja taidetta yhdistävään työskentelyyn.

Luethan tarkat hakuohjeet verkkosivuiltamme huolellisesti ennen hakemista.

Hakemus tulee lähettää apurahojen verkkopalvelussa 15.9. klo 16 mennessä.

Onnea hakuun!

Vinkkejä hakijoille

Kysyttävää hakuprosessin aikana? Näin otat meihin yhteyttä.

  • Hakuaikana (1.–15.9.) nopein neuvontakanavamme on apurahojen verkkopalvelussa toimiva chat, jossa vastaamme kysymyksiin arkipäivisin klo 11–16.
  • Voit lähettää kysymyksesi apurahojen verkkopalvelussa myös Viestit-toiminnolla. Vastaamme viesteihin arkisin työaikana.
  • Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteesta koneensaatio@koneensaatio.fi.
  • Puhelinvaihteemme (09 260 0617) palvelee maanantaista torstaihin klo 11–15.

Katso apurahainfo YouTubessa

Järjestimme syksyn hausta infotilaisuuden, joka on katsottavissa Koneen Säätiön YouTube-kanavalla.

Tilaisuudessa Koneen Säätiön toimitusjohtaja Ulla Tuomarla kertoi säätiön vapaata ja moniäänistä tiedettä ja taidetta korostavasta strategiasta. Tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhonen avasi rahoituksen painopisteitä ja apurahakoordinaattori Maija Karasvaara esitteli hakemusten arviointiprosessia.

Puheenvuorojen jälkeen kävimme läpi yleisön kysymyksiä.

Katso tästä apurahainfon tallenne YouTubessa

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Hakuaikana jaamme somessa vinkkejä ja huomioita hakemuksen tekoon. Voit seurata meitä Twitterissä, Instagramissa, LinkedInissä ja Facebookissa.

Teemahaku 2022: Suomalaisen demokratian nykytila ja haasteet

Koneen Säätiö järjestää yleisen apurahahaun ohella teemahakuja, joiden tarkoituksena on edistää monialaisuutta sekä kiinnittää huomiota ajankohtaisiin ilmiöihin suomalaisen tieteen, taiteen ja kulttuurin kentällä. Vuoden 2022 teemahaussa etsitään hankkeita, jotka lisäävät ymmärrystä suomalaisen demokratian nykytilasta, perinteistä ja käytännöistä sekä haasteista ja sokeista pisteistä. Teemahaku järjestetään Koneen Säätiön yleisen apurahahaun yhteydessä 1.–15.9.2022.

Demokratialla emme viittaa ainoastaan poliittisiin instituutioihin vaan poliittiseen kulttuuriin ja yhteiskunnallisen toiminnan ja osallistumisen muotoihin laajemmin. Niihin kuuluvat mm. vuorovaikutuksen ja keskustelun tavat, kansalaisten yhdenvertaisuus, yhteistoiminta ja aktivismi, suhtautuminen muihin kulttuureihin ja kansallisuuksiin, vallankäyttäjien valvonta sekä kriittinen ja moniääninen media.

Teemahaussa rahoitettavien hankkeiden tulee tehdä tieteellistä tutkimusta tai perustua tieteelliseen tutkimukseen. Säätiö kannustaa kuitenkin monialaiseen yhteistyöhön, ja osapuolina voi olla tutkijoiden lisäksi taiteilijoita, journalisteja tai yhteiskunnallisia aktivisteja. Kaikkien työtä voidaan hankkeissa rahoittaa.

Vuoden 2022 teemahaku on toinen monivuotiseen Rapautuuko demokratia -ohjelmaan liitttyvä haku.

Jos hankkeesi ei liity kyseiseen aihepiiriin, voit hakea rahoitusta säätiön yleisessä haussa.

Lue lisää Suomalaisen demokratian nykytila ja haasteet -teemahausta

Lisätietoa

Ohjeita apurahanhakijalle Koneen Säätiön verkkosivuilla

Konehuone-kolumni: Sopivan pitkä rahoitus tukee tekemisen vapautta myös taiteessa