Uutiset

Saaren kartanon residenssi

15.06.2017

Saaren kartanon residenssihaku on uudistunut


Päivitimme ensi syksyn residenssihakua ja lomakkeet ovat uudistuneet niin ulkonäöllisesti kuin sisällöllisesti. Tavoitteena residenssihaun uudistuksessa on tehdä hausta hakijalle helpompaa ja selkeämpää sekä hakemusten käsittelyprosessista sujuvampaa.

Tärkeimpinä muutoksina ovat hakuajan muuttuminen, hakija ei enää valitse omaa taiteenalaansa, vaan sen, minkä alan asiantuntijan haluaa arvioivan hakemuksensa, ja lisäksi otamme käyttöön kolme eri yksilöresidenssin kuukausiapurahaluokkaa.

Hakuaika muuttuu

Saaren kartanon residenssin vuosittainen hakuaika alkaa 1.8. ja päättyy 15.8. klo 16. Hakuaika muuttuu kuukaudesta kahteen viikkoon. Residenssipaikkoja haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa ja vain hakuaikana verkkopalvelun kautta lähetetyt hakemukset käsitellään.

Hakija valitsee arvioijan

Ensi elokuun residenssihaussa hakija voi itse määritellä minkä taiteenalan asiantuntija arvioi hänen hakemuksensa tai vaihtoehtoisesti hän voi valita arvioijan erillisten teemojen mukaan.

Hakulomakkeen taiteenalat ovat paikka- ja tilannesidonnainen taide, audiovisuaalinen taide, kuvataide, esittävä taide, musiikki, kirjallisuus ja sanataide, kuratointi ja taidekritiikki. Toinen vaihtoehto on valita arvioija teeman mukaan. Päivitämme teemat verkkosivuilemme ennen hakuajan alkamista.

Uudet apurahaluokat

Myös kahden kuukauden mittaisten yksilöresidenssien kuukausiapurahaluokat uusiutuvat, ja nyt haettavissa on hakijan kokemukseen perustuen kolme eri apurahaluokkaa.

Uudet yksilöresidenssin apurahaluokat:

  • Uran alussa: 2400 euroa/kk
  • Keskivaiheilla: 2800 euroa/kk
  • Kokenut: 3500 euroa/kk

Ryhmäresidenssihakijat voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi. Tukea voidaan myöntää myös residenssijakson aikana tarvittaviin tarvikkeisiin. Ryhmäresidensseille ei myönnetä kuukausiapurahoja tai palkkaa.

Tutustu hakuohjeisiin